|
|
TAVUKLU KANEPE |
|
EtnoMues
Aşçı
Kayıt: 12.06.2010
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52671
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2010
3,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
4 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Yarım tavuk göğsünü haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyin. 1 su bardağı yoğurt ve 2 çorba kaşığı mayonezi, 4 diş dövülmüş sarımsakla karıştırın. Servis tabağına 2 dilim tost ekmeğini dizin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Haşlanmış tavuk göğsünden koyun. 2 dilim tost ekmeğini, diğer ekmeklerin üzerine kapatın. Artan yoğurtlu harçtan sürün. 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanozla ekmeklerin üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip, servis yapın.
|
Tavuklu Kanepeler |
|
Sefer Tası
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.10.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc28008
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2008
2,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g tavuk göğsü (kemik ve derisi alınmış)
1 küçük soğan
1 kereviz sapı (iri doğranmış)
7 küçük havuç (iri doğranmış)
1 dal maydanoz
1 defne yaprağı
1/3 tatlı kaşığı tuz
4 tane karabiber
30 cl (1 1/4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu)
35 g (2 1/4 çorba kaşığı margarin)
35 g (4 1/2 çorba kaşığı un)
2 çorba kaşığı beyazpeynir (rendelenmiş)
1/2 su bardağı sebzeli jöle
3-4 ince kepekli ekmek dilimi (kızartılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 çuşka biberi ya da kırmızı dolmalık biber (kabuğu soyulup, sap ve çekirdekli bölümü çıkarılmış)
Tavuk göğsü, soğan, kereviz, havuç, maydanoz, defne yaprağı, tuzun yarısı, tane karabiberler ve tuzsuz tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak göğüs iyice pişene kadar (5 -6 dakika) yavaş yavaş kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, tavuk göğsünü çıkararak, bir kenarda ılındırdıktan sonra, iyice soğuması için buzdolabına kaldırın. Tenceredeki tavuk suyunu süzüp, 15 d kadarını (1/2 su bardağından biraz fazla) bir kenara ayırın (kalan tavuk suyu tarifte kullanılmayacaktır). Margarini birtence-rede eritip, unu karıştırarak ekleyin. Ayırdığınız tavuk suyunu ağır ağır katıp, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, arada karıştırarak4 - 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kenarda ılınmaya bırakın. Sonra beyazpeyniri ve 3 çorba kaşığı sebzeli jöle katıp, yüzeyinde bir kabuk oluşmasını önlemek için sosun üstünü plastik bir filmle sıkıca örterek, kalınlaşıp koyulaşana kadar (20- 30 dakika) buzdolabında soğutun.
Tavuk göğsünü buzdolabından alıp, keskin bir bıçakla ortadan ikiye ayırarak her parçayı enlemesine 5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Kalp biçiminde 5 cm'lik bisküvi kalıbı kullanarak dilimlerden 12 kalp biçimi parça kesin.
Kalp biçiminde parçalan bir tepsi üstüne yerleştirilmiş tel ızgaraya dizip, üstlerine kaşıkla tenceredeki sostan dökün. Sonra tepsiyi buzdolabına kaldırarak, yaklaşık 20 dakika soğutun.
Kepek ekmeğinden 6 cm'lik kalp biçiminde bisküvi kalıbıyla 12 parça kesin. Kalan margarin, sarımsak, maydanoz, kalan tuz ve karabiberi küçük bir kâseye koyup, pürüzsüz krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Karışımı her ekmek parçasının üstüne kalın bir tabaka halinde sürün. Tepsiyi buzdolabından alıp, her ekmek parçasının üstüne bir tavuk parçası yerleştirdikten sonra, kanepeleri tepsi üstüne yerleştirilmiş tel ızgara üstüne dizin.
Küçük bir kalıpla, çuşka biberinden ve salatalık kabuğundan çiçek taçyaprağı biçiminde parçalar kesip, her birini sebzeli jöleye batırdıktan sonra, kanepelerin üstüne yerleştirin. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp, jölenin sertleşmesi için 5 dakika soğutun. Kalan sebzeli jöleyi kalınlaşmaya başlayana kadar karıştırıp, tepsiyi buzdolabından alarak kaşıkla her kanepenin üstüne jöle sürün. Tepsiyi, jöle iyice sertleşene kadar (yaklaşık 20 dakika) yeniden buzdolabında tutup, servis zamanından hemen önce çıkarın. Kanepeleri geniş bir tabağa dizerek servis yapın.
Not: Tavuk eti bir gün önceden pişirilip hazırlandıktan sonra, kullanılacağı saate kadar buzdolabında saklanabilir.
|
TAVUKLU MAYONEZLİ KANAPE |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26746
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2008
2,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 su bardağı ayıklanmış haşlanmış tavuk eti,
6 çorba kaşığı mayonez,
2 çorba kaşığı küçük parçalar halinde kesilmiş salatalık turşusu,
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye,
12 adet içi doldurulmuş zeytin,
2 kahve kaşığı domates salçası,
2 kahve kaşığı tuz,
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
2 kahve kaşığı paprika,
1 adet francala
Hazırlanışı:
Ayıklanmış tavuk eti, salatalık turşusu, bezelye, mayonez, domates salçası, kırmızı biber, paprika ve tuzu iyice karıştırın. Francalanın kabuğunu keserek çıkarın. Ekmeği boylamasına birer santim kalınlığında parçalara ayırın. Tereyağı uzun dilimlere sürün ye üstlerine diğer malzemeyi yerleştirin. Kâğıda sarıp buzdolabında soğutun. Sonra ince dilimler halinde keserek ikram edin.
|
TAVUKLU KANAPE |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13896
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
8 dilim forma ekmeği,
100 gram tereyağı,
1 tüp ançüez ezmesi,
3 adaçayı yaprağı,
iki tavuğun göğsü,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Ekmek dilimlerinin kabuklarını dikkatle keserek ayırın. Kabuksuz dilimleri ikiye ya da dörde bölün (Mümkün olur ya yuvarlak küçük forma ekmekleri bulursanız dilimleri bölmezsiniz. O vakit 8 dilim yerine daha çok dilim kullanırsınız).
İki pilicin ya da yarka olmuş körpe tavuğun göğüslerini alın. İkişer santim eninde şeritlere bölün. Sonra bunları iyice dövün. Her birinin üstüne ançüez ezmesi koyduktan sonra dolma yapar gibi sarın ve biçimlerinin bozulmaması için birer kürdanla tutturun.
Bu işler bittikten sonra bir tavaya 30 gram tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı (mümkünse susam yağı) koyun. Tavadaki yağ ısınırken adaçaylarını da içine atın. Yağ kızınca sarılmış tavuk göğüslerini atın ve her yanını iyice kızartın. Sarmalar kızarınca kevgirle süzerek tavadan çıkarın ve sıcak bir yerde tutun. Boşalan tavaya ekmek dilimlerini atın ve bunları da kızartın. Sonra servis tabağına önce ekmek dilimlerini dizin. Bunların üzerine de tavukların göğüslerini yerleştirdikten sonra servis yapın. Bu lezzetli kanapeyi yemek olarak sofraya çıkarmak da mümkündür. O zaman öbüt dergilerinizde yapımı hakkında bilgi verdi, ğimiz domatesli bir pilâv pişirin. Pilâvı küçük kâselere koyup tabaklara baş aşağı ederek boşaltmak suretiyle biçimli bir şekilde koyduktan sonra sarmaları da üzerlerine serpip servis yaparsanız çok makbule geçecektir.
|
TAVUKLU KANAPE |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11312
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 büyük francala dilimi
1/2 bardak mayonez
1/4 haşlanmış tavuk
2 çorba kaşığı kıyılmış jöle
1) Haşlanmış yani söğüş olmuş 1/4 tavuğu didiklercesine küçük parçalara ayırdıktan sonra buna, 1/2 bardak mayonez ilâve ederek karıştırmak suretiyle mayonezi tavuk parçalarına bulamalıdır.
2) Sonra elde edilen bu mayonezli tavuğu, 6 büyük francala diliminin üstüne mütesaviyen taksim etmek suretile yaydıktan sonra her ekmek diliminin üstündeki mayonezli tavuğun üzerine de kıyılmış 2 çorba kaşığı jöle serpmek suretile ekmekleri süslemeli ve kanapeleri büyük bir tabağa alarak servis yapmalıdır.
ML® Kanepe Tapa için tıklayın
|
Tavuklu Kanepeler |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88883
Gönderme Tarihi: 01.May.2013
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk kuşbaşı
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber, kekik
5 sivri biber
1 demet taze soğan
Rendelediğiniz sarımsakların üzerine zeytinyağı ve süt dökün. Bu karışıma uzun şeritler halinde kestiğiniz tavuk etlerini atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Biberleri ve tavuk etini fırın tepsisine kendi etrafında sararak dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine baharatı serpin. İstenirse domateslerle süsleyip minik kanepeler gibi ikram edilebilir. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla da etrafını sarıp farklı bir görüntü elde edebilirsiniz.
|
|
TAVUKLU KANAPE Tarifleri Tarator Tarifleri
|
|