|
Tavuklu Karnıyarık |
|
güveyim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89385
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümran Yılmaz
3 Adet Patlıcan (Alacalı Soyulmuş)
200 g Tavuk Göğüs Eti
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
İsteğe Bağlı Salça
İsteğe Bağlı Maydanoz
İsteğe Bağlı Sarımsak
İsteğe Bağlı Sıvı Yağ
Sos İçin:
İsteğe Bağlı Domates
İsteğe Bağlı Sivri Biber
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım. Her iki ucundan da bir santimlik kapalı yer bırakarak bıçakla çizelim ve ikiye bölerek kızgın yağda kızartalım. Bir tencerede az yağda, kuş başı doğranmış tavuk etini, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil sivri biberleri ara sıra karıştırarak kavuralım ve bir tatlı kaşığı salça katıp 1-2 dakika daha kavuralım. Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip yemeğimizi karıştıralım. Kızarttığımız patlıcanların içini iki ucu kapalı kalacak şekilde kaşıkla çizik yerlerinden kayık gibi oyalım.Üzerlerini domates ve biberlerle süsleyelim. Sıcak suyla ezilen salça ve domates püresini patlıcanların üzerine dökelim. Yemeği patlıcanların üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.
|
Tavuklu Karnıyarık |
|
güveyim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89386
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çiğdem Göral Korucu
3 Adet Patlıcan
200 g Tavuk Göğsü Eti
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Kırmızı Biber (Küp Kesilmiş)
1 Çay Kaşığı Salça
1/4 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
50 g Rende Kaşar
Sos İçin:
İsteğe Bağlı Domates
İsteğe Bağlı Sivri Biber
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup her iki ucundan da bir cm lik kapalı yer bırakarak çizelim ve kızgın yağda kızartalım. (Eğer fırın tercih ediyorsak; her tarafına zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisinde , fırını önceden ısıtarak 195-200 derecede patlıcanlar yumuşayana kadar pişirebiliriz.) Bir tencerede çok az yağda kuşbaşı doğranmış tavuk eti, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil sivri biberi ara sıra karıştırarak kavuralım ve bir tatlı kaşığı salça ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Üzerine kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyelim ve domatesler de eriyene kadar karışımı kavurup etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp küp küp doğranmış kırmızı biberleri ekleyip karıştıralım. Kızaran patlıcanların içini iki ucu kapalı kalacak şekilde bir kaşık yardımıyla kayık gibi oyalım. Hazırlanan tavuk etli harcı patlıcanların oyuk yerlerine eşit şekilde dolduralım ve üzerlerine rende kaşar ilave ederek fırına verelim ve kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. Üzerlerini domates ve biberlerle süsleyelim. Sıcak suyla ezilen salça ve domates püresini patlıcanların üzerine dökelim. Yemeği patlıcanların üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.
|
Tavuklu Karnıyarık |
|
erkan çim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc126504
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2017
717 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy (Tombik) patlıcan
3 adet tavuk but
1 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için)
Tuz
Karabiber
Kekik
Maydanoz
Öncelikle patlıcanları alacalı şekilde (siyah-beyaz şeritler halinde) soyun. Yarım saat kadar acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin.
Tavukların, derilerini ve kemiklerini ayıklayın minik minik doğrayın.
Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın, patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyin.
Teflon bir tavada, tavukları sürekli karıştırarak kavurun. (Tavuklar ilk önce su bırakacak, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu çektiği sırada zeytinyağı ya da sıvı yağ ekleyerek turuncu bir hal alana kadar kavurun.)
Minik minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, maydanoz ve kekik ekleyerek tatlandırın ve altını kapatın.
Patlıcanların ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara pay edin.
Servis yapmadan önce 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.
|
|