Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > TAVUKLU KATMER (2 adet - 41,023 defa bakıldı)

TAVUKLU KATMER


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TAVUKLU KATMER

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc85567
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2013
2,135 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 kilo ekstra un
1 bardak su
2 adet yumurta
1/4 kahve fincanı rafine yağı
Tavuklu iç:
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kahve fincanı un
Az tuz ve az karabiber
3,5 kahve fincanı kaynar süt (250 gram)
1 tatlı kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
250 gram haşlanmış tavuk eti, zar gibi doğranmış
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı rende gravyer

1) Küçük bir kuşaneye yağı koyup orta ateşte eritiniz ve unu ilâve ederek karıştırma teliyle dikkatlice karıştırarak 1 dakika kavurunuz.
2) Tuz, biber ve kaynar sütünü ilâve edip iyice karıştırarak 1 dakika pişirip ateşten alınız.
3) Başka bir kuşaneye 1 tatlı kaşığı yağı ve soğanı ilâve ederek orta ateşte karıştırarak 30 saniye öldürünüz.
4) Sonra kıyılmış tavuk etini ve suyu ilâve ediniz.
5) Ağzını kapatarak ağır ateşte suyunu çekmeye bırakarak 3-4 dakika kaynatınız.
6) Sonra ateşten alarak gravyer peynirinin ve yukarıda hazırladığınız sosun hepsini ilâve ederek karıştırınız. Soğumaya bırakınız.
7) Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. İçine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ilâve edip, kuvvetli yoğurarak top gibi bir hamur yapınız. Hamurun tam ortasından, karşılıklı yarı kalınlığına kadar bıçakla keserek dört kulak meydana getiriniz ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek yarım saat dinlendiriniz. 100 gramlık 15 eşit parçaya bölerek hamurları teker teker top gibi yuvarlayınız.
8) Bir küçük kaba biraz rafine yağ veya zeytinyağı koyup, hamurun bir tarafını yağa bulayıp bir tepsiye diziniz. Diğer hamurları da aynen ve tamamen yağlayıp, üzerlerine rafine yağıyla yağlanmış bir kâğıt kapatıp 1 saat dinlendiriniz.
9) Mermeri rafine yağıyla yağlayıp, bir hamuru elinizle iyice yassılttıktan sonra, iki elinizle hamurun iki ucundan tutup, soldan- sağa doğru daire şeklinde havada hamuru savurunuz ve tekrar tutarak bir kere daha savurduktan sonra hamurun kalın kalan kenarlarını alttan dört parmağınızla tutarak hafifçe havalandırarak çekip inceltiniz. Hamur böylece hazırlanmış olur.
10) Açılan hamurun içine tavuklu içi serpiniz.
11) Hamurun 4 ucunu dört köşe bir zarf gibi tavuklu için üzerine kapatınız. (Hamurların uçları yarımşar santim birbirinin üzerlerine binmiş olmalıdırlar.)
12) Sonra hafif yağlanmış gibi kalın tavada pişirip 1'er 2'şer dakika altüst pişirip servis yapınız.


Ciğerli Katmer

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc85568
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2013
1,880 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 kilo ekstra un
1 bardak su
2 adet yumurta
1/4 kahve fincanı rafine yağı
Ciğerli iç;
250 gram koyun ciğeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım su bardağı su
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

1) Sinirleri ve zarı soyulmuş ciğeri 1 cm.'lik küpler halinde doğrayınız, sıvıyağda dolmalık fıstıkları pembeleştiriniz. Doğradığımız soğanları ekleyip, şeffaflaştırınız.
2) Üzümü ekleyiniz. Soğanlar suyunu çekene kadar pişiriniz. Ardından ciğeri ekleyip, ciğerler renk değiştirene dek kavurunuz.
3) Sonra yarım bardak suyu ilave ediniz.
4) Ciğerler suyunu çekene dek pişirip kimyonu, tarçını, karabiber, tuz ve pulbiberi ilave edip, ciğerleri soğutunuz.
5) Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. İçine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ilâve edip, kuvvetli yoğurarak top gibi bir hamur yapınız. Hamurun tam ortasından, karşılıklı yarı kalınlığına kadar bıçakla keserek dört kulak meydana getiriniz ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek yarım saat dinlendiriniz. 100 gramlık 15 eşit parçaya bölerek hamurları teker teker top gibi yuvarlayınız.
6) Bir küçük kaba biraz rafine yağ veya zeytinyağı koyup, hamurun bir tarafını yağa bulayıp bir tepsiye diziniz. Diğer hamurları da aynen ve tamamen yağlayıp, üzerlerine rafine yağıyla yağlanmış bir kâğıt kapatıp 1 saat dinlendiriniz.
7) Mermeri rafine yağıyla yağlayıp, bir hamuru elinizle iyice yassılttıktan sonra, iki elinizle hamurun iki ucundan tutup, soldan- sağa doğru daire şeklinde havada hamuru savurunuz ve tekrar tutarak bir kere daha savurduktan sonra hamurun kalın kalan kenarlarını alttan dört parmağınızla tutarak hafifçe havalandırarak çekip inceltiniz. Hamur böylece hazırlanmış olur.
8) Açılan hamurun içine ciğerli içi serpiniz.
9) Hamurun 4 ucunu dört köşe bir zarf gibi ciğerli için üzerine kapatınız. (Hamurların uçları yarımşar santim birbirinin üzerlerine binmiş olmalıdırlar.)
10) Sonra hafif yağlanmış gibi kalın tavada pişirip 1'er 2'şer dakika altüst pişirip servis yapınız.






TAVUKLU KATMER Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet TAVUKLU KATMER 41,023 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort