Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kapari Tarifleri > Tavuklu Kereviz (4 adet - 260,301 defa bakıldı)

Tavuklu Kereviz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TAVUK ETLİ KEREVİZ

solmaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.01.2009
Mesajlar: 26
Şehir: Altındağ-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc33233
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009
4,676 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
300gr. haŞlanmış kuşbaşı tavuk eti
2'şer patates ve soğan
3 kereviz
1 havuç
4 diş sarımsak
karabiber
kırmızı pul biber
tuz.

İnce kıyılmış sarımsağı, küp küp doğranmış soğanları ve havucu yağda kavurun ve iri küpler şeklinde doğranm,ş kerevizleri ve patatesleri ilave edıp 3-5 dakika kadar pişirin. Üzerine tavuk etlerini baharatlar, ve tuzunu ayarlayarak ilave edin. Sebzelerin üzerine gelecek kadar suyla kısık ateşte 15 dk. kadar pişirin.


Tavuklu Kereviz

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7844
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2006
3,010 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 adet tavuk
10 adet arpacık soğan
3 adet yeşil sivribiber
1 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet kereviz.

Hazırlanışı:
Kerevizler soyulduktan sonra ince ince doğranır. Su dolu tencereye konulur ve içine biraz süt eklenerek pişmeye bırakılır. Ayrı bir tencerede arpacık soğanlar kavrulur. Tavuk etleri doğranarak soğana ilave edilir. 3 diş sarımsak ikiye bölünüp tavuklara eklenir ve sotelenir. Doğranmış biber, domatesler ve salça eklenip kapağı kapatılır. Kerevizlerin suyu süzülerek püre haline getirilir. Beşamel sos hazırlanıp içine kerevizler eklenir. Kıvamını aldığında kaşarpeyniri rendesi ve tuz ilave edilir. Biraz karıştırılıp ateşten alınır. Servis tabağına alınıp ortasına tavuklu karışım konularak servise sunulur.


Tavuklu Kereviz

sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc70079
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
2,520 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kereviz
2 parça tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sosu için:
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı ayçicek yağı
Yarım limon

Kerevizler ortadan ikiye bölünüp kabukları soyulacak ortası biraz çukurlaştırılacak kararmaması için unlu limonlu suda bekletilmesi gerekiyor. Kerevizleri ayrı tencerede su, limon suyu, çiçek yağı, tuz koyup kerevizleri suyun içine alıyoruz. ve pişiriyoruz. Tavaya biraz çiçek yağı koyup ince doğranmış soğanı sarımsağı alıyoruz. İki dakika kadar kavurup küp parçalar şeklinde doğranmış tavuk etlerini tavaya alıyoruz. Hep birlikte 5-6 dakika kavurup üzerine ince doğranmış yeşil biberi ve domatesi de ilave edip kısık ateşte bir taşım kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Beşamel sosu: Tencereye çiçek yağını koyuyoruz. Ocağın altını yakıyoruz unu yağın üstüne döküyoruz. Orda hareketli ocak ateşinde 2 dakika unu çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz. Üzerine soğuk sütü döküyoruz karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayınca kıvamını kontrol ediyoruz. Çok koyu olmuşsa kerevizi pişirdiğimiz sudan koyup akıcı hale getiriyoruz. son aşamada fırın kabına kerevizleri susuz olarak alıyoruz. Üzerine sotelediğimiz tavuklu harcı dolduruyoruz. Onunda üzerine kaşıkla başamel sosunu döküyoruz. Her birinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz 170 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar tutuyoruz.


Tavuklu Kereviz

nurbebek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2012
Mesajlar: 27
Şehir: Nallıhan-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71627
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2012
2,308 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Soyulup halka halka doğranmış kerevizleri, limon suyu eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk dizin. En üste sütlü harcı gezdirin. 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.


Fotoğraf "sis" tarafından gönderildi. 13.12.2015






Tavuklu Kereviz Tarifleri Kapari Tarifleri



(4 adet Tavuklu Kereviz 260,301 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort