|
Tavuklu Kuru Bamya |
|
selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18120
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2007
2,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
250 gr, kurutulmuş bamya
2-3 kurutulmuş arnavutbiberi
4 adet tavuk göğüs biftek
3 soğan
30 gr. tereyağı
3 su bardağı piiiç suyu
5 çorba kaşığı un
Tuz
Kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarın. Bir bez içinde ovarak dikenlerini temizleyin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatıp bamyaları tencerede bırakın. Ömür Light Göğüs Biftekleri küp şeklinde doğrayın.
Biberlerin tohumlarını temizleyip kıyın. Soğanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Göğüs biftekleri ekleyip kavurmaya devam edin. Piliç suyunu ilave edin. Bamyaları süzüp tencereye ekleyin. Biberi ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte yarım saat pişirip ocaktan alın.
Bir su bardağı suya tuz ekleyip kaynatın. Unu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar pişirin. Sosu tabaklara paylaştırın. Üzerine acılı piliç etli bamyayı paylaştırıp servis yapın.
Fotoğraf "fahri amca" tarafından gönderildi. 01.09.2020
|
Tavuklu Kuru Bamya |
|
serdarzaimoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc22719
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk kuşbaşı
250 gr kuru bamya
2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı köz biberi
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
Tuz ve pul biber
Bamyalar yıkanır, ipinden çıkarılır. Kaynar suya atılır, 10 dakika haşlanır, 5 dakika sönük ateşte bekletilir, süzgece çıkarılır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir, üzerine kıyılmış biberler ve tavuk eti atılır. Tavuk suyunu bırakıp çekince tuz, pul biber serpilir, bamya eklenir ve sıcak su konur. Kapaklı olarak, kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
|
|