1 büyük lahana
2 orta boy soğan
3 çay bardağı pirinç
2 adet tavukgöğsü (kıyma makinesinden geçirilmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fiske maydanoz
1 fiske nane
Göz miktarı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
3 tatlı kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı domates salçası
Göz kararı su
Öncelikle lahanamızı güzelce temizliyoruz. Yapraklarını kökünden ayırıp kaynayan suya koyuyoruz. Sarmamız kolay olsun diye 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Soğanları rendeleyip maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri derin bir kaba alıp kıyma makinesinden geçirilmiş tavukgöğsünü, tuzu ve karabiberi ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
Tezgahınıza aldığınız lahanaların damar kısımlarını ezerek iç harcı koyup sarıyoruz.
Tencerenin dibine lahananın en damarlı kısımlarını koyarak sarmalarınızı üzerine dizin.
Sarmalarınızın açılmaması için üzerine tabak kapatabilirsiniz. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen lahana sarmalarınızı servis edin.
|