|
Tavuklu Mantarlı Krema Soslu Makarna |
|
irşat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93709
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2013
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket uzun erişte makarna
1 adet soğan
350 gr. mantar
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
1 paket krema
300 gr. tavuk göğsü
bir miktar kıyılmış fesleğen
1 çay kaşığı tuz,karabiber
İlk önce doğranmış tavuk göğüs etlerini suda kaynatın. Daha sonra uzun erişte makarnaları kalan tavuk suyunun üzerine yeteri kadar sıcak su dökerek kaynatın ve haşlayın.
Diğer yandan bir kızartma tavasında sıvıyağla birlikte soğan, mantar ve doğranmış, haşlanmış tavuk etlerini soteleyin.
Bir başka tavada margarinin içine unu koyun ve kaşıkla çevirerek hafif kavurun, içine kremayı ekleyin. Sonra hepsini bir tavaya koyarak parça tavuk göğüslerini koyun ve en sonunda bütün makarna soslarını eriştenin üzerine dökerek , fesleğen, tuz, karabiber koyun.
|
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173363
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan.
1 diş sarımsak (tercihe bağlı olarak)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 parça tavuk göğsü
15 adet mantar
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım paket penne makarna (tercihe bağlı olarak penne)
200 ml sıvı krema
Makarnanın Haşlanması için:
1 tatlı kaşığı tuz
Kaynar su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle makarnanın haşlanacağı tencereye su koyulur ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayan suya zeytinyağı ve tuz ilave edilir.
Devamında makarna da eklenir ve karıştırılır.
Sonra ortalama 8 ila 10 dakika haşlamaya bırakılır (makarna paketinin arkasındaki süreye göre de haşlanabilir).
Ocağa alınan ayrı bir tencereye zeytinyağı eklenir.
Sonra üzerine yemeklik doğranan soğan eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Devamında kuşbaşı olarak doğranan tavuk göğsü de eklenir ve tavuklar suyunu salana kadar kavrulur.
Sonra dilimlenen mantarlar da ilave edilir.
Tavuklar ve mantarlar sularını çekene kadar kavurma işlemi devam eder.
Mantarlar ve tavuklar sularını çektikten sonra krema ilave edilir, ortalama 3 ila 4 dakika kadar orta kısık ateşte pişirilir. Bu noktada kremanın kaynayarak yoğunlaşması gerekiyor.
Devamında üzerine tuz, kekik ve karabiber ilave edilerek ortalama 1 ila 2 dakika daha pişirilir (isteğe bağlı olarak fesleğen de kullanılabilir).
Son olarak suyu süzülen makarnanın üzerine hazırlanan karışım eklenir ve güzelce karıştırılarak ocak kapatılır.
|
|