|
Tavuklu Mantı Makarna |
|
veyis
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23748
Gönderme Tarihi: 10.May.2008
2,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg. mantı makarna
2 çorba kaşığı tavuk kıyması
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ceviz
250 gr. sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
Tavuk kıymasını; rendelediğiniz soğan, salça, tuz ve karabiberle yoğurup, makarnalara doldurun. Bir tencerede tavuk suyunu kaynatıp, makarnaları içine atın ve 15 dakika kapağı açık pişirin.
Pişen makarnaları servis tabağına alın. Kalan tavuk suyunu yoğurtla karıştırıp, makarnaların üzerine dökün. Bir tavada zeytinyağını ve tereyağını kızdırıp, kırmızıbiberi ve naneyi ilave edin. Yağı makarnaların üzerinde gezdirip, ceviz serpin ve servis yapın.
ML® Tavuklu Makarna için tıklayın
|
Tavuklu Mantı Makarna |
|
hindistancevizi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2015
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc107249
Gönderme Tarihi: 01.May.2015
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantı makarna
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
150 gram tavuk göğsü
Tavuk göğüs etini fileto yapıyoruz ve parmak parmak doğruyoruz. Mantı makarnayı tencereye koyuyoruz. Üzerine sıcak su koyuyoruz. Biraz sıvıyağ döküyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Tuzunu da atıyoruz.
Bir tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. İnce doğranmış sarımsağı koyup sotelemeye başlıyoruz. Tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Yüksek ısıda soteledikten sonra içine biber ve domates salçalarını koyuyoruz. Biraz daha sıvıyağ ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini atıyoruz.
Haşlanmış olan makarnayı süzüyoruz. Derin servis tabağına makarnayı döküyoruz. Sarımsağı yoğurdun içine rendeliyoruz ve çırpıyoruz. Makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Yağı tavada eritiyoruz ve yoğurdun üzerine gezdirerek döküyoruz. Doğranmış maydanozu serpiyoruz. En üste de sotelenmiş salçalı tavuğu koyup servis ediyoruz.
|
Tavuklu Mantı Makarna |
|
pul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc131757
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2018
913 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. salyangoz makarna
2 çorba kaşığı tavuk kıyması
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ceviz
250 gr. sarmısaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
Tavuk kıymasını; rendelediğiniz soğan, salça, tuz ve karabiberle yo-ğurup, makarnalara doldurun. Bir tencerede (avuk suyunu kaynatıp, makarnaları içine atın ve 15 dakika kapağı açık pişirin.
Pişen makarnaları servis tabağına alın. Kalan tavuk suyunu yoğurtla karıştırıp, makarnaların üzerine dökün. Bir tavada zeytinyağını ve tereyağmı kızdırıp, kırmızıbiberi ve naneyi ilave edin. Yağı makarnaların üzerinde gezdirip, ceviz serpin ve servis yapın.
|
|