Kısa URL: https://ml.md/lc3820
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
3,058 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
Yarim kilo un
Yarim su bardagi su
Yeteri kadar tuz
Içi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarim su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 çorba kasigi tereyağı
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kasigi tereyağı
Yeteri kadar kirmizi biber, yoğurt, 4-5 dis sarımsak
Aralara sürmek için : Yarim kase sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yogurun. Üzerine temiz bir bez örterek
15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan bes beze yapin. Her bezeyi
unlayarak tabak büyüklügünde açin. Aralarini sivi yag ile yaglayarak üst
üste koyun. En üsttekini yaglayin.
Hamuru ince bir sekilde açarak kareler kesin. Kesmis oldugunuz karelerin
üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatin. Kapattiginiz yeri alta
getirerek yagli tepsiye yerlestirin.180 derece firinda 30 dakika pisirin.
Sarimsakli yogurdu hazirlayip üzerine dökerek 3-4 dakika daha firinda
tutun. Üzerine sarımsakli yoğurt döküp tereyağında yakilmis biberi
gezdirin. Sicak olarak servis yapin.
Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 20.08.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc135048
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
837 defa indirildi / yazdırıldı
Mantı hamuru için:
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
Biraz tuz
Yarım su bardağı su
İçi için:
150 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kıyılmış maydanoz
Yoğurtlu sosu için:
1 su bardağı yoğurt
Biraz su
2-3 diş ezilmiş sarmısak
Salçalı sosu için:
3-4 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Üzeri için:
Pulbiber veya nane
Bir kap içerisinde ev mantısının hamur malzemeleri yoğurulur. Mantı hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Üzerini nemle bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirilir. Tavuklu harcımızı hazırlamak için tavuk göğsümüzü önce haşlanır. Sonra tavuk eti rondodan geçirilir. Diğer taraftan soğan çok küçük yemeklik doğranır.1 yemek kaşığı yağ ve tavuk etleri ilave edilir. Baharatla tatlandırılır. En son kıyılmış maydanoz serpilip ateşten alınır. Bir yerde soğuması için bekletilir. Dinlenen mantı hamuru 4 adet bezeye ayırılır. Her beze çok ince açılır ve bir bıçak yardımı ile minik kareler elde edilir. Her karenin üzerine bezelye büyüklüğünde tavuklu harç yerleştirilip kapatılır. Unlanan tepsiye dizilir. Bir taraftan 2 litreye yakın su kaynatılır. İçerisine mantılar koyulup 5-10 dk. arası mantılar pişirilir. Daha sonra süzülüp biraz tereyağ ile yağlanarak yapışmaları önlenir. Yoğurtlu sos için tüm malzemeleri güzelce çırpılır. Salça biraz sıvıyağ ile kızdırılıp içine az bir miktar su ile pişirilir. Servis tabağına mantılar yerleştirip önce yoğurtlu sosu onun üzerine de salçalı sosu ve isteğe göre nane veya pulbiber gezdirilip servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc141866
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta
2-3 çay kaşığı tuz
1,5-2 su bardağı su
İç harcı için:
250-300 gram tavuk kıyması
1 soğan
Tuz
Karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 domates
Üzeri için:
2 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı kırıp tuzunu ekleyin. Sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
İç harcı için tavuk kıymasını geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru dört bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla ince açın.
Hamurdan küçük kareler kesin. Ortasına hazırladığınız tavuk kıymalı harçtan koyup muska şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın.
Sosu için salçaları erittiğiniz tereyağında kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Rendelediğiniz domatesi ilave edip, domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Yoğurdu hafif çırpıp ezdiğiniz sarımsakla karıştırın.
Mantıları süzüp bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün. Domatesli sostan gezdirip sıcak servis yapın.