|
Tavuklu Meksika Lazanya |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc68894
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2011
3,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg tavuk kıyması
1.5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kişniş
1/2 çay bardağı mısır
4 adet domates (kabuğu soyulmuş)
1/2 çay bardağı domates püresi
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 çay bardağı çedar peyniri veya kaşar peyniri (rendelenmiş)
1/2 adet limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 adet tortilla ekmeği
Soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.
Tavuk kıyma renk değiştirene kadar,yaklaşık 5 dakika,kavurun.
Kavrulan kıymaya tüm toz baharatları ilave edin ve 2 dakika daha pişirin.
Domateslerin kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın.
Domatesleri,domates püresini,limon suyunu ve mısırı kıymaya ekleyerek kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Cam fırın kabını içini yağlayın ve bir kat tortilla ekmeği koyarak üzerine 3 çorba kaşığı kıyma karışımdan yayın ve üzerine bir kat daha ekmek koyun.
Aynı işlemi ekmekler bitene kadar tekrarlayın ve son olarak üzerine peyniri serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
|
Tavuklu Meksika Lazanyası |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139514
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
758 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
200 Gr. Tavuk göğsü
2 Ad. Tortilla ekmeği
1 Adet Soğan
1 Diş sarımsak
1 Tutam taze kişniş
10 Gr. Jalepano biberi
2 Adet Avokado
1 Adet Domates
20 Gr. Kaşar peyniri rendesi
2 Çay kaşığı taco baharatı
1 Çay kaşığı tuz
100 ml. ranchero sos
1 Adet Cherry domates
50 ml. Ayçiçeği yağı
Yenilebilir çiçek
Ranchero Sos Malzemeleri:
100 ml. ayçiçeği yağı
100 Gr. Un
50 Gr. Salça
3 Ad. Domates
3 Çay kaşığı kimyon
3 Çay kaşığı taco baharatı
3 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı tuz
2 Diş sarımsak
1/2 Adet Soğan
1 Adet Kırmızı kaypa biberi
Tortilla ekmekleri kalıpla kesilir. Fırında 160 °C de 10 dakika kızartılır.
Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır ve tavada sotelenir. Avokado, jalepano biberi, kişniş ve küp doğranmış domatesler ilave edilir, taco baharatı ve tuz ile tatlandınlır.
Tavuk göğüsleri ızgarada pişirilir; tortilla ekmeklerinin kesildiği kalıp yardımıyla kesilir.
Kızartılmış tortilla ekmeklerinin üzerine sotelenmiş sebzeler, rende kaşar ve tavuk göğüsleri konulur. Aynı işlem 3 defa tekrarlanıp 3 kat yapılarak en üste ranchero sos ve rende kaşar konulur.
Fırına alınıp kaşar peyniri eriyene kadar kızartılır. Avokado püresi ile servis edilir.
Ranchero Sos Yapılışı: İnce doğranmış soğan, sarımsak ve biber yağda kavrulur. Salça ve un ilave edilir. 1-2 dakika kavrulup üzerine soğuk su eklenir. Kısık ateşte çorba kıvamına gelene kadar kaynatılır. Domates ve baharattan ilave edilir. 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
|
|