Kısa URL: https://ml.md/lc24718
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet göğüs tavuk
8 bardak su
1 bardak haşlanmış mısır
2 adet domates
4 diş sarımsak
Yarım bardak mısırözü yağı
1 bardak yoğurt
2 kaşık un
1 limon suyu
Tuz
Baharat
Biraz maydanoz
Tavuğu suda haşlayıp etini ufak ufak doğradıktan sonra suyuna mısırı ilave edin. Sarmısağı ezip içine döktükten sonra domatesi de rendeleyip içine karıştırın. Yoğurt, un, biraz su, tuz ve limon suyunu da bir kapta karıştırıp içine dökün. Biraz baharat koyup maydanozu da doğrayıp üzerine serpin. Çorbanız hazırdır.
Fotoğraf "yeni üye" tarafından gönderildi. 28.01.2016
Kısa URL: https://ml.md/lc133207
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2018
842 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı tavuk suyu (ya da normal su)
125 gr. tavuk eti
2 adet yumurta beyazı
Tuz
Beyaz biber
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 kutu konserve mısır
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Öncelikle tavuk etimizi eğer tavuk göğsü ise minik minik küpler halinde kesin.Izgaralık tavuk eti ise bir robotton geçirip küçük parçalara bölün.
Çorba tenceresinin içine tavuk etlerini koyup üzerine suyu dökün.
Tavuk suyu veya normal su fakat oda sıcaklığında olmalıdır.
Tavuk etimiz pişince içerisine mısırları ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Bir yerde mısır nişastası ile 1/4 bardak suyu çırpın.Çorbamız kaynayınca yavaş yavaş ilave edip çorbayı karıştırmaya devam edin.
Çorbamız hafif yoğunlaşınca kıyılmış maydanozlarıda ilave edin. Bir yerde yumurta beyazlarını çatalla bir kaç defa çırpıp hızlı bir şekilde çorbaya ilave edin.
Çorbamızı gene hızlı bir şekilde çırpalım. Yumurta beyazlarıda pişince sıcak olarak servis edin.
1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
2 diş sarmısak
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı arpa şehriye
Tuz
1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
2 diş sarmısak
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı arpa şehriye
Tuz
Havuç, sarmısak ve soğanı soyup, irice doğrayın. Tavuk göğsünü sebzelerle birlikte bir tencereye alıp haşlayın. Tavuk pişince tencereden çıkarın. Kalan malzemeyi blendırdan geçirin. Tavuk göğsünün yarısını didikleyin. Kalan yarısını da irice doğrayın. Mısır, arpa şehriye ve tavuk etlerini çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.