Kısa URL: https://ml.md/lc85222
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı pilavlık pirinç
1 Tutam tuz,karabiber
1 Çay Bardağı haşlanmış nohut
2 Adet tavuk but
2 Su Bardağı tavuk suyu
Tencereye sana yağını alıp eritiyoruz.Üzerine ayıklanmış-yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz. Haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini ve haşlanmış nohutlarını da ilave edip karıştırıp ocağın altını kısıp 2 bardak tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz, 5 dk kadar dinlendirince servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc79543
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2012
2,042 defa indirildi / yazdırıldı
75 Gr Sana Klasik
2 Bardak PİRİNÇ
1 Bardak HAŞLANMIŞ NOHUT
2 Adet havuç
3 Bardak tavuk suyu
1 Adet tavuk
Tavuğu haşlayarak suyunu ayırın. Yağı eritin. Küp küp doğradığınız havuçları ekleyip biraz kavurun. Haşlanmış nohut ilave edin. Pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Ayırdığınız tavuk suyunu ve tuzunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın, suyunu çekene kadar pişirin. Haşladığınız tavuğu didikleyin. Tasın en altına onu yerleştirin. Üzerine pilavınızı koyun ve ters çevirerek tabağa basın ve bu şekilde servis yapın.