Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Brüksel Lahanası Tarifleri > Tavuklu Patates (6 adet - 235,212 defa bakıldı)

Tavuklu Patates


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Patates

democracy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78
Şehir: Ağrı
Kısa URL: https://ml.md/lc9836
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
6,372 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME (4 kişilik)
1 kaşık margarin
1 büyük soğan
1 domates
2 tavuk göğsü
Kızartma yağı
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğüslerinin derilerini ve yağlarını ayırın. Kuşbaşı halinde doğrayın. Sonra unlayın. Patatesleri soyarak, halka halka doğrayın. Kızgın yağda kızartın.Soğanı soyarak onu da halka halka doğrayın. Soğanları pembeleşinceya kadar kavurun. Tavuğu ekleyip, rengi değişene dek çevirin. Domatesi, biraz su ve kızarmış patatesleri ekleyin. Tuz, biberini de katarak, bir taşım kaynatıp, servis yapın.

ML® Tavuklu Patates Salatası (görsel)


Tavuklu Patates

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7786
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
2,955 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 parça tavukgöğsü
1 kilogram patates
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 adet yeşil sivribiber
4 diş sarımsak
yeterince tuz
2 çorba kaşığı margarin.

Hazırlanışı:
Tavukgöğsü yıkanır ve haşlanır. Soğuduktan sonra büyük parçalara ayrılır. Patatesler kabukları soyulduktan sonra kararmaması için bol suyun içine bırakılır. Tencereye iki yemek kaşığı yağ konur. İçine rendelenmiş domates, salça, ayıklanmış sarımsak ilave edilir ve hafifçe kavrulur. Fırın tepsisine patatesler, ilk önce ikiye bölünerek, sonra köşeli bir şekilde doğranarak konur. Aralarına tavuk, doğranmış sivribiber, halka halka doğranmış domates yerleştirildikten sonra salçalı sos dökülür. Tuz ve 2 su bardağı tavuk suyu da eklendikten sonra 200 dereceli fırına sürülür ve pişirilir.


ML® Tavuklu Patates Musakkası için tıklayın



Fotoğraf "kristal avize" tarafından gönderildi. 25.06.2018


Tavuklu Patates

Merve Ganioğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25462
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008
2,391 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet patates
500 gr. haşlanmış tavuk eti
1 çorba kaşığı domates salçası
2 baş soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kekik
Tuz
Karabiber

öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve halka halka doğrayarak kızgın yağın içerisinde kızartın. Daha sonra ısıya dayanıklı tepsinin içerisine yerleştirin. Sonra piyazlık doğranmış soğanları yarım bardak sıvı yağ ile kavurun. Kavrulan soğanlara haşlayıp uzunlamasına lif lif ayırdığınız tavuk etini ve İnce ince doğranmış sarımsağı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra domates salçasını, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tavuk suyundan 1 bardak kadar ilave edin (biraz daha sulu istenilir ise fırında iken biraz daha su ilavesi yapılabilir). Bir taşım kaynadıktan sonra kekiği koyup tepsinin içerisine yerleştirdiğiniz patateslerin üzerine dökün. Isıtılmış fırında iyice kaynayana kadar bırakın (isterseniz üstü kapalı olarak ocağın üzerinde de pişirebilirsiniz). Fırından çıkartınca sıcak olarak servis yapın.



Tavuklu Patates

keskin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc132968
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
787 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
4 adet orta boy patates
1 parça tavuk göğsü
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 su bardağı su

Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan alalım. Sıvı yağımızı ekleyelim ve soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra küp küp doğranmış havuçları ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini tenceremize alalım, kavurmaya devam edelim. Daha sonra salçayı ekleyelim tekrar kavuralım. Soyup küp küp doğradığımız patatesleri tenceremize alalım Bir-iki dakika daha kavuralım. Daha sonra tuzunu ve kimyonunu ekledikten sonra bir su bardağı su döküp kapağını kapatalım ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim daha sonra servis yapalım.



Tavuklu Patates

kristal avize
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2014
Mesajlar: 39
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc135049
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
690 defa indirildi / yazdırıldı




2-3 adet tavuk but pirzola
2-3 adet patates
2-3 adet havuç
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
İsteğe göre salça

Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayalım. Patates ve havuçlarımızıda küp küp keselim. Bir tavayı sıvıyağ ile ısıtıp tavuk etlerimizi nar gibi olana dek kızartalım. Bu arada tencere içinde zeytinyağı ile önce soğanımızı sonra havuç ve en son patateslerimizi güzelce soteleyelim. Dilenirse salça da ilave edilebilir. Daha sonra kızaran tavuk etleri ile beraber üstü geçecek kadar kaynar su ekliyip tuzunu ve baharatını ayarlayıp pişmeye bırakalım. Sebzelerimiz yumuşayıp etimizde pişmişse ateşten alıp sıcak olarak servis edelim.



Tavuklu Patates

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176922
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024
114 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

400 gr tavuk göğüs eti
2 adet büyükçe patates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir çimdik kekik (yaklaşık yarım çay kaşığı)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
Tuz
2,5 su bardağı sıcak su

İlk olarak tavuk ve patatesler küp küp doğranır.
Uygun bir tencereye yağ konur ve ısıtılır.
Önce tavuklar tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar karıştırılarak kavrulur.
Sonra patatesler ve yemeklik doğranmış soğan eklenir, 3-4 dakika daha birlikte kavrulurlar.
Sonra salçalar, kekik ve tuzu eklenip 1-2 dakika daha yine kavrulur.
Sonra suyu eklenip kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık bir şekilde kapağı kapalı olarak pişirilir. (Ara ara kontrol edin ki patatesler pişsin ama dağılmasın, suyu azalırsa da su ekleyin).







Tavuklu Patates Tarifleri Brüksel Lahanası Tarifleri



(6 adet Tavuklu Patates 235,212 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort