Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tavuklu Patlıcan Karnıyarık


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Patlıcan Karnıyarık

pırıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc22485
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
2,537 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 kg patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1+1/2 su bardağı kaşar peyniri (150 gr)
100 gr dil peyniri
2 adet yumurta
4 adet ince kıyılmış çarliston veya dolmalık biber
Yaklaşık 6 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (100 gr)
1 demet maydanoz
200 gr haşlanmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Patlıcanları yıkayın ve ortadan ikiye kein. Tuzlu, kaynar suda (5-6 dk) haşlayın.
Haşladığınız patlıanların içini bir bıçakla çıkarın ve içleri küçük doğrayın..
Soğanları kıyın ve yağda kavurun. Biberleri ve patlıcan içlerini ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşlanmış tavuk göğsünü lif lif didikleyin ve patlıcanlı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber katıp, ateşten alın,
Kaşar peynirini rendeleyin. Kavurduğunuz patlıcanlı ve soğanlı karışıma, hafif ılınınca; rendelenmiş kaşar peyniri, küp kesilmiş dil peyniri, yumurta ve kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız içi, oyduğunuz patlıcanlara doldurun.
Domatesleri, kabuklu şekilde, halka halka doğrayın.
Salçayı suda eritin.
içi doldurulmuş patlıcanları, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine birer dilim domates koyun. Salçalı suyu, yemeğin üzerinde gezdirin ve önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, 30 dk pişirin,
Sıcak olarak hemen servis yapın.


Tavuklu Karnıyarık

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43185
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,558 defa indirildi / yazdırıldı




½ kg küçük doğranmış but veya göğüs eti
1 iriboy soğan
5 adet patlıcan
2 adet domates
3 çorba kş. İnce kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet sivri biber
30ml ( 2çorba kş.) Mısırözü yağı
Tuz
75 ml ( 5 çorba kş.) su

Patlıcanlar alacalı soyulup bir tarafına yarık yapılarak tuzlu suda acısı çıkarılıp kızartılır. Yayvan bir tencereye alınır.
Küçük doğranmış soğanlar bir tencereye konup 2 kaşık sıvı yağ (mısır özü) ile saratılıp piliçler ilave edilir. Birlikte biraz kızartılıp üzerine küçük doğranmış domatesler ve az su konup pişirilir.
Pişen piliçlere maydanoz, karabiber, tuz konur. piliçli iç patlıcanların yarık yerleri açılarak karışım içine konur.
Üzerleri sivri biberle süslenip az su ile pişirilir.


Tavuklu Karnıyarık

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105095
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015
1,532 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk göğsü
6 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet Yeşil Biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


Fotoğraf "sadıka müezzinoğlu" tarafından gönderildi. 29.05.2019


Tavuklu Karnıyarık

anneeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2015
Mesajlar: 22
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc108210
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2015
1,720 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet közlenip temizlenmiş bütün patlıcan
300 gram tavuk kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet sivribiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, bir tutam yenibahar
1 su bardağı su

Tencerede soğanı ve kıymayı 5 dakika kavurun. İçine doğranmış sivribiberi, rendelenmiş domatesi, baharatları, ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. 5 dakika daha pişirip üzerine kıyılmış maydanozu ekleyin. Bu karışımı közlenmiş ve kabukları soyulmuş tepsiye dizilmiş patlıcanların ortasına koyup üzerine de biraz su koyup 10 dakika fırında pişirin 200 derecedeki fırında fazla tutmayın kurumasın ya da üzerini kapatıp pişirin. İstenirse tencerede de pişirilebilir tabi sıcak servis yapın.



Tavuklu Karnıyarık

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115801
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016
1,526 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patlıcan
6 adet kemiksiz tavuk but
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Taze nane
Maydanoz
Zeytinyağı

Patlıcanları alaca şekilde soyun ve üzerine çentikler atın.
Hazırlanan patlıcanları 15–20 dakika tuzlu suda bekletin.
Patlıcanların suyunu sıkın tepsiye koyun. Üzerlerine, 1’er yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Fırını 200 dereceye getirin ve patlıcanları pişirin, tepsiyi üst rafa alarak fırının ızgarasını çalıştırın ve patlıcanları arada çevirerek, rengi kızarıncaya kadar kızartın.
Bir tavada, küçük küçük doğradığınız tavukları 1 çay bardağı su ile pişirin, suyunu çekince 1–2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve karıştırarak kızarmasını sağlayın. Küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin. Biberler biraz pişince domatesleri ekleyin, domatesler de pişince altını kapatın. Nane ve maydanozu ekleyin.
Patlıcanların içine harcı koyun ve suyunu patlıcana yedirin. Fırının ızgarasında 10 dakika kadar kızartın.



Tavuklu Karnıyarık

felatun
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.11.2016
Mesajlar: 18
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc120952
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2016
1,479 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

4 adet piliç göğsü
4 adet orta boy patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
6 adet yeşil sivri biber
1 diş sarımsak
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı margarin
Tuz

Patlıcanların ortasını uçlarda iki parmak kabuk bırakarak tamamen soyun. Tuzlu suyun içinde bekletin. Piliç göğüslerini kuşbaşı doğrayın. İnce doğranmış soğanı, iki adet yeşilbiberi, sarımsağı ve margarini ateşe koyun. Ara sıra karıştırarak kavurun. Kabukları ve çekirdekleri çıkartarak doğranmış domatesi, iki bardak suyu ve tuzu katıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Patlıcanları sudan çıkartıp iyice kurulayın ve kızdırılmış yağda kızartın. Bir tepsiye sıralayın. Ortalarını yarıp tavuklu içle doldurun. Üzerlerine birer domates dilimi ve çekirdekleri çıkarılmış biberi yerleştirin. Tavuklu içten artan sosu da üzerine dökerek fırında pişirin. Hazırladığınız tavuklu karnı yarığı pilav eşliğinde servis edin.



Tavuklu Karnıyarık

kristal avize
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2014
Mesajlar: 39
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc135058
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
867 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet tavuk göğsü
2-3 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Maydanoz
2-3 adet yeşil biber

Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp sapın yanındaki yeşil yapraklarını keselim. Tuzlu su içerisinde yarım saat tutarak acısını alalım. Sonra havlu kağıt ile kurulayalım. Alacalı olarak soyalım.
Bir tava içerisinde bir miktar sıvıyağı kızdırıp biberler ve patlıcanları güzelce kızartalım. Yağ sıçramamasına dikkat ediniz.
Tavuk göğsü etimizi güzelce minik küpler halinde keselim. Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Tava içerisinde biraz sıvıyağ ile tavuk etlerimizi güzelce soteleyip pişirelim.Sonra bir tabak içine kenara alalım.
Ardından biraz sıvıyağ ile soğanları pembeleştirelim. Pişirmiş olduğumuz tavuk etlerini ilave edelim.
Bu arada domateslerimizin kabuğunu soyup minik minik yemeklik doğrayalım. Onları da tavuklarımıza ilave edelim. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştıralım.
En son kıyılmış maydonazlarımızı da ilave edelim bir karıştırıp ocaktan alalım.
Patlıcanlarımızın ortasından bıçak yardımı ile çizik atıp küçük bir kaşık ile iç kısmındaki çekirdeklerini alalım. Tavuklu harcımızı güzelce doldurup kızartığımız biber ile servis edelim.







Tavuklu Patlıcan Karnıyarık Tarifleri Kuru Mantar Tarifleri



(7 adet Tavuklu Patlıcan Karnıyarık 152,238 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort