Tavukları suda haşlayıp ufak ufak doğrayın. Patlıcanları kabuklu olarak ateşte veya kızgın yağda pişirin. Soyup suya atın. Sıkarak sudan çıkarın ve ufak ufak doğrayıp tavuğa katın. Domatesleri soyup doğrayın. Biberleri ve maydanozu doğrayın. Sarımsağı tuzla ezin. Sıvı yağını katın. Limonu da sıkıp hepsini karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc111577
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2015
1,289 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk göğsü
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 adet taze soğan
Tavuk göğsünü haşlayın, etlerini iri iri parçalayın. Patlıcanları çatalla ezin. Üzerine limon suyunu sıkıp karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Parçalanmış tavuk etlerini salatanın üzerine ekleyin. Son olarak zeytinyağını döküp servis yapın.