|
|
Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı |
|
değirmenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27494
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 su bardağı pilavlık pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy patlıcan
Yeteri kadar kiraz domates
6 adet uzun sivribiber
150 gr. tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Kiraz domateslerin saplarını kesin. Dibi yuvarlak ve bombeli, düz olamayan bir teflon veya çelik tencereyi sıvıyağla yağlayın. Domatesleri kabuklu tarafı tencerenin tabanına gelecek şekilde dizin. Patlıcanları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda acısını çıkarın. Sonra patlıcanların suyunu süzüp, kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Tavuk kuşbaşı etlerini başka bir tencerede kavurup, patlıcanla karıştırın. Karışımı domateslerin üzerine yayıp biraz bastırın. Tuz ve karabiber serpin. Sivribiberlerin saplarını kesip, yıldız şeklinde tencerenin kenarlarına dizin. Tuzlu suda haşladığınız pirinçleri, tavuk ve patlıcanların üzerine yayın. 1,5 su bardağı suyu pirinçlerin üzerine ilave edin. Ağır ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ateşten alıp, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Düz bir servis tabağına tencereyi yavaşça ters çevirip, servis yapın.
|
Tavuklu Patlıcanlı Pilav |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65008
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
200 gr. tavuk eti
1 çorba kaşığı un
Pirinçleri yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip tuzunu ve suyunu da koyarak pişirin. Patlıcanları küp doğrayıp kızartın. Küp doğranmış tavuk etlerini un ve baharatlarla harmanlayıp kızartın. Kek kalıbına tavuk etlerini koyun, üzerine patlıcanları, en üste de pilavı koyup bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
|
Tavuklu Patlıcanlı Pilav |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73178
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
3 adet patlıcan
500 gr tavuk eti
2,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
3/4 paket margarin
Tuz
Yenibahar
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Patlıcanları alaca soyup parmak büyüklüğünde kestikten sonra, tu^lu suda 15-20 dakika bekletelim. Suyunu süzüp, sıvıyağda kızartalım. Pirinçleri el dayanabilecek kadar sıcak ve tuzlu suda,15-20 dakika bekletip, daha sonra berrak su çıkıncaya kadar yıkayıp, süzelim. Dolma fıstıklarını, yarım paket margarin yağında pembeleştirip, pirinçleri ilave ederek hep birlikte iyice kavuralım. Sonra, üstünü bir parmak geçecek kadar suyunu ve baharatını da ilave edip, pilavımızı pişirelim. Kuşbaşı olarak doğranmış tavuk etlerimizi de ince kıydığımız kuru soğanla birlikte kalan margarin yağında iyice kavuralım. Fırına dayanıklı bir çukur kabın içine, önce kızarttığımız patlıcanları dizelim.
Üzerine hazırladığımız pilavın yarısını koyalım. Onun üzerine de kavurduğumuz tavuk etlerini yayalım.
Kalan pilavı da en üstüne koyup, kısık ateşte veya fırında ağzı kapalı olarak 5-10 dakika kadar demlendirelim.
Pilavı büyük bir servis tabağına şeklini bozmadan ters çevirip, sıcak sıcak servis yapalım.
|
|
Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifleri Sebzeli Pilav Tarifleri
|
|