|
|
Tavuklu Pide |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22458
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un (450 gr)
3 çorba kaşığı ılık su (45 ml)
2 çorba kaşığı margarin (30 gr)
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
15 gr yaş maya
1/3 su bardağından biraz az süt (90 ml)
İç için:
500 gr tavuk göğsü (kuşbaşı kesilmiş)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml)
2 adet çarliston biber
2 adet domates (küp kesilmiş)
1 adet büyük boy kuru soğan
2 su bardağı dolusu rende kaşar peyniri (200 gr)
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
15 gr mayayı, 3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın. Hamuru yapmak için; un, süt, margarin, yumurta, tuz ve sulandırılmış mayayı karıştırıp, yoğurun ve oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin.
Bu arada 4 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları kavurun. Tavukları ilave edip, kavurmaya devam edin. 2 adet küp kesilmiş domates ve çarliston biber (ince kıyılmış) ilave edip, 1/2 su bardağı suyla pide içinizi, orta ateşte pişirin. Tuz, kırmızıbiber ve karabiberle lezzetlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz hamuru 12 parçaya bölün ve oval şekilde açın. Harcı içine doldurun ve kayık şeklinde pidelerinizi kapatın. Hamurun üzerine yumurta sarısını fırçayla sürün. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pidelerinizi 35-40 dk, pideleriniz pembeleşene kadar, pişirin. Pideleri fırından alın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, 10 dk daha fırında tutun.
Sıcak olarak servis yapın.
ML® Tavuklu Pide için tıklayın
|
Tavuklu Pide |
|
cicibebe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69298
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2011
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su
Mantarlı iç için:
750 gram mantar
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber
Tavuklu iç için:
1 kg tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Mantarlı iç için; küp doğranmış mantarı sıvı yağda kavurun. Kabukları doğranmış ve küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın.
Tavuklu iç için; kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü sıvı yağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp
doğranmış domates, sivri biber, tuz, karabiber, pul biber ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Hamurların yarısına mantarlı yarısına tavuklu harçtan pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı döküp, sıcak sıcak servise sunun.
|
Tavuk Etli Pide |
|
geri zekariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151305
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2020
625 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç harcı için:
300 gr tavuk göğüs eti
2 soğan
1 sivri biber
2 domates
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kenarı için:
1 yumurta sarısı
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Tavuk etini haşlayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince kıyın. Sivri biberi temizleyip ince doğrayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Tüm malzemeyi harmanlayıp tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta açın. Ortalarına tavuklu harçtan paylaştırıp kenarlarını kıvırarak oval şekil verin. Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurta sarısını kenarlarına sürüp 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Tavuklu Pide Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|