Kısa URL: https://ml.md/lc133909
Gönderme Tarihi: 07.May.2018
546 defa indirildi / yazdırıldı
https://azerbaijans.com
Tavuk eti 207 gr
Pirinç 100 gr
Baş soğan 20 gr
Badem içi 10 gr
Erimiş yağ 10 gr
Kişniş 50 gr
Anason 0,1 gr
Safran 0,1 gr
Biber 0,1 gr
Tuz
Tavuk suda hazır oluncaya kadar pişirilir. Badem ve meyve yağda kavrulur, ayrı yağda kavrulmuş soğan ve kimyon ilave edilir. Ayrıca pişirilmiş pilav tabağa konup servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc133797
Gönderme Tarihi: 02.May.2018
973 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. pirinç
1 tavuk
6 yumurta
300 gr tereyağı
Limon tuzu
Tuz
Öncelikle pirinci suda islatiyoruz 10 dakika kadar sonra 1 tencerede kaynatigim suya dokup tum nisastasini salip pisene kadar kaynatiyoruz, piştikten sonra suzup baska bir tenceereye (altini yağladigimiz tencereye dokub çok kisik ateste demlenmeye birakiyoruz.
Önceden suda hasladigimiz koy tavugunu parcalara bolerek 1 tavada yagda kizartiyoruz, sonra yumurtalari kirib uzerine limon tuzu ve tuzu ilave edib pisiriyoruz.
Servis ederken buyuk bir servis tabagina pilinci dokub uzerine tavuklari diziyoruz.en sonda uzerine eritdigimiz tereyagini gezdiriyoruz.