Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tavuklu Pilavlı Patlıcan Çevirme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Pilavlı Patlıcan Çevirme

şahin bey
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.05.2011
Mesajlar: 19
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc63905
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2011
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




Elif KorKmazel

3 adet patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram tavuk eti
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

Tencereye tereyağını koyup tavuk etlerini ince şekilde kıyıp içine atın ve 5 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi ve yıkanmış pirinci ilave edip 4 dakika daha kavurun. Sonra içine su koyup kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Bu arada patlıcanları dilim yapıp, yağda kızartın ve fırın kabına döşeyin. Üzerine tavuklu pilavı koyup kenarlardan sarkan patlıcanlarla kapatın ve 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip, süsleyip servis yapın.


Tavuklu Patlıcan Çevirme

asude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.05.2014
Mesajlar: 49
Şehir: Torbalı İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc99688
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
2,027 defa indirildi / yazdırıldı




6 ADET PATLICAN
500 GR TAVUK GÖĞÜS ETİ
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1 ADET SOĞAN
3 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK ÜZÜM
KARABİBER
YENİBAHAR
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde keserek 10 dakika tuzlu suda bekletip süzün. Kurulayıp bol yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Tavuk göğsü etlerini kuşbaşı doğrayın. Soğanı çok ince doğrayıp tavuk etleri ile beraber suyunu çekinceye kadar 1 kaşık margarin ile kavurun. Kalan margarini pilav tenceresinde eritip dolmalık fıstıkları kavurun. Üzüm, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave ederek pişirip iç pilavı hazırlayın. Bir tencerenin dibini kızarmış patlıcan dilimlerini çiçek şeklinde dizerek kaplayın. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine ilave edip bastırarak yerleştirin. Üzerine tavuk etlerini ve kalan pilavı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.Servis tabağına dikkatlice ters çevirerek alıp üzerini domates, biber, dereotu ve maydonoz ile süsleyerek servis yapın.






Tavuklu Pilavlı Patlıcan Çevirme Tarifleri Kabak Tarifleri



(2 adet Tavuklu Pilavlı Patlıcan Çevirme 103,803 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort