|
Tavuklu Pirinç Pilavı (Samsun) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162151
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pirinç 2 Su bardağı
Tavuk Suyu 4 Su bardağı
Tavuk budu 2 Adet
Nohut 1 Su bardağı
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Tuz
Tavuk butları suda haşlanır. Pişince ateşten alınır. Bir tencerede tavuk suyu kaynatılır. İçine ayıklanıp yıkanmış pirinç tuz ve haşlanmış nohut salınır. Önce harlı ateşte birkaç dakika kaynatılır. Sonra ateş kısılarak pişirmeye devam edilir Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. Bir tavada tereyağı kızdırılıp üzerine gezdirilir. Pilav karıştırılır. Tavuk eti didilerek pilava karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır.
|
|