|
|
Tavuklu Pizza (hazır yufka) |
|
dilim
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129759
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2017
696 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
2 büyük tavuk fileto (dövülerek inceltilmiş)
2 adet yufka
1 yumurta beyazı
Yarım kase galeta unu
Közlenmiş kırmızı biber
Mantar
Rendelenmiş dil peyniri
Tavukların sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
Bir kaç dal biberiye
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Domates sosu için:
1-2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Az miktarda temizlenmiş siyah zeytin
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Tavukların sosu için bir kasede yoğurdu, zeytinyağını, biberiyeyi, karabiberi, tuzu ve dövülmüş sarımsağı çırpın. Bu sosu tavukların iki yüzüne de yedirin.
Yufkayı masaya serin, ortasına soslanmış tavuğu yuvarlak şekilde (pizza gibi) olacak şekilde yerleştirin. Tavuğu yufka ile tek kat sarın, fazlalık yufkayı kesin.
Yufka ile sarılmış tavuğun kenarları pizza kenarı gibi olacağı için kenarlara önce yumurta beyazı sonra galeta unu sürün.
Üzerine dilimlenmiş mantarı ve közlenmiş küp küp doğranmış kırmızıbiberi yerleştirin. 180 derecelik fırına verin.
Bu sırada domates sosu hazırlayın. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, dövülmüş sarımsak atıp biraz karıştırın. Daha sonra robotta çekilmiş domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sirke, az miktarda zeytin ve tuz ekleyin. Biraz kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı süt ekleyin. Domatesler iyice eriyince ocaktan alın.
Fırındaki tavuğun üzerine mantarları hafif suyunu bıraktıktan sonra ekleyin. Pişmeye yakın üzerine rendelenmiş dil peyniri serpin. Ve servise hazırlayın.
|
Yufkadan Tavuklu Pizza |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156999
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2021
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
Posta Gazetesi
2 adet yufka
250 gr. piliç kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
I tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı fesleğen
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tereyağında, soğan ve etleri kavurun. Doğranmış biberleri ilave edin ve soteleyin. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyerek, etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Yufkaları yağlanmış tart kalıbına, arasına sıvı yağ sürerek yerleştirin. Yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve sütü çırpın. Yufkaların üzerine kavrulmuş etleri koyun. Üzerine yoğurtlu karışımı dökerek, 170 derecede ısıtılmış fırında, yufkalar kızarana kadar pişirin.
|
|
Tavuklu Pizza (hazır yufka) Tarifleri Galeta Tarifleri
|
|