|
|
Tavuklu Pizza |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73210
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
350 gr un
25 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su veya süt
1/2 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri:
300 gr tavuk eti
200 gr mantar
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet sivribiber
Kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Ketçap
Tavuk etini, dörde böldüğümüz kuru soğan ve yeterince su ile haşladıktan sonra, didikleyelim.
Domateslerin kabuklarını soyup, sivribiberler ile birlikte ince ince kıyalım.
Tozşekeri ve mayayı ılık su ile ezip, 15 dakika bekletelim. Yeterince tuzu ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip, iyice karıştıralım. Geri kalan unu da yavaş yavaş katıp, yoğurmaya başlayalım. Yoğurduğumuz malzemelerin kaba ve ele yapışması bitince, hamuru yoğurma kabından alıp, içini sıvıyağ ile yağladığımız bir kaba koyalım. Üzerine nemli bir bez örtüp, hamur 2 misli kabarıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan bu hamuru, kaptan alıp kabarıklığı sönünceye kadar 1-2 dakika daha yoğuralım ve hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Elde ettiğimiz bu hamur 25-26 cm. çapında 4 adet pizza tepsisi içindir. Pizza tepsilerini yağlayıp, hamurları tepsilerin kenarlarına yapışacak şekilde yayalım.
Üzerine yeterince ketçap sürelim.
Didiklediğimiz tavuk etlerini, yeterince tuz, karabiber, ince kıydığımız mantarlar, domatesler ve sivribiberler ile karıştırıp, pizza hamurunun üzerine yayalım.
Önceden ısıttığımız fırında,15-20 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkartıp, bolca kaşar peyniri rendesi serpip, tekrar fırına atalım.
Kaşarlar eriyip de renk aldığı zaman, bir tutam pul kırmızıbiber serperek, servis yapalım.
|
Tavuklu Pizza |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107051
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
1,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://bakpilic.com.tr
3 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket toz maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
Kekik
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
500 gr. tavuk göğsü
300 gr. mantar
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
100 gr. haşlanmış mısır
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hamur için, una tuz ve şeker ekleyin. Ortasına maya dökün. Üzerine ılık süt ve sıvıyağ ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve yarım saat dinlendirin. Sos için malzemeleri karıştırın. Hamur dinlendikten sonra açın, tepsiye yayın ve sosu üzerine dökün. Dış malzemeleri yıkanıp, doğrandıktan sonra hamurun üzerine koyun. 1 su bardağı kaşarı rendeleyin. 200 derecelik fırında pişirin.
|
Tavuklu Pizza |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139510
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
834 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
2 Büyük tavuk fleto (Dövülerek inceltilmiş)
2 Adet Yufka
1 Yumurta beyazı
1/2 Kase galeta unu
3 Ad Közlenmiş kırmızı biber
200 Gr. Mantar
200 Gr. Rendelenmiş dil peyniri
Tavukların Sosu:
1 Yemek kaşığı yoğurt
1-2 Dal biberiye
2-3 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Domates sosu
1-2 Ad Domates
1 Tatlı kaşığı domates biber salçası
2-3 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı sirke
Az miktarda temizlenmiş siyak zeytin
1 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tavukların sosu için bir kasede yoğurt, zeytinyağı, biberiye, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsak çırpılır. Bu sos tavukların iki yüzüne de yedirilir.
Yufka masaya serilir, ortasına soslanmış tavuk yuvarlak şekilde (pizza gibi) olacak şekilde yerleştirilir. Tavuk yufka ile tek kat sarılır, fazlalık yufka kesilir. Yufka ile sarılmış tavuğun kenarları pizza kenarı gibi olacağı için kenarlara önce yumurta beyazı sonra galeta unu sürülür. Üzerine dilimlenmiş mantar ve közlenmiş, küp küp doğranmış kırmızıbiber yerleştirilir. 180 °Clik fırına verilir.
Bu sırada domates sos hazırlanır. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, dövülmüş sarımsak atılıp biraz karıştırılır. Daha sonra robotta çekilmiş domates, salça, sirke, az miktarda zeytin ve tuz eklenir. Biraz kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı süt eklenir. Domatesler iyice eriyince ocaktan alınır.
Fırındaki tavuğun üzerine mantarlar hafif suyunu bıraktıktan sonra domates sosu eklenir. Pişmeye yakın üzerine rendelenmiş dil peyniri serpilir ve servise hazırlanır.
|
Tavuklu Pizza |
|
aile hekimi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2019
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc142803
Gönderme Tarihi: 18.May.2019
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram margarin
4 su bardağı un
1 paket maya
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı su
Üst malzemesi için:
250 gram doğranmış ve haşlanmış tavuk göğsü
20 gram tereyağı
15 adet mantar
3 adet sivri biber
1 adet doğranmış domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.
Üst malzemesi için tereyağını tavada eritin. Diğer malzemeleri doğrayarak tava içinde kavurun.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun. Yaklaşık 1 santimetre kalınlığında açın ve yağlanmış kalıbın içine yerleştirin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında 6 dakika pişirin. Fırından alın ve üzerine tavuklu karışımı yayın. Rendelenmiş kaşarı serpin.
Pizzayı tekrar fırına sürün ve 25 dakika daha pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
|
Tavuklu Pizza Tarifleri Hamur İşleri
|
|