Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > Tavuklu Revan Pilavı (2 adet - 5,414 defa bakıldı)

Tavuklu Revan Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Revan Pilavı

adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149223
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
414 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet tavuk but
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 yarım çay bardağı kabuksuz badem
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Bir tutam kuru nane
Karabiber
Tuz
Üst ve alt tabanı için:
10 yaprak baklava yufkası
5-6 yemek kaşığı tereyağı

Tavukları haşlayıp didikleyin.
Bir tencerede bademleri kavurun.
Soğanı ince ince doğrayın.
Havucu da rendeleyin.
Bademlerin rengi değişince tereyağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Ardından soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Soğanların rengi pembeleşince havuçları da ekleyin.
Yıkanmış pirinci de tencereye ekleyip kavurun.
Pirinçler hafif kavrulunca tavukları da ilave edip karıştırın.
Bezelye, karabiber, kuru nane, defne yaprağı ve tuzunu da ekleyip bir kere daha karıştırın.
2 su bardağı tavuk suyu ve 1 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayana kadar orta ateşte, daha sonra da kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra dinlenmeye bırakın.
Uygun bir tavada 5 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Yuvarlak cam fırın kabınızın tabanını ve kenarlarını tereyağı ile güzelce yağlayın.
Baklavalık yufkaları fırın kabınıza kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin.
Ardından yufkaları bir fırça ile yağlayın ve artan yufkaların kabınızın kenarlarına yerleştirin.
Pilavınız demlendikten sonra yufkanın içine yayın.
Daha sonra ortasına bir kat daha yufka yerleştirip yağlayın.
Kenarlardan sarkan yufkalarla da üzerini kapatıp tekrar yağlayın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Üzeri kızarınca fırında alın.



Revan Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167610
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tavuk but
1 adet soğan
1 tutam tuz
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
200 gram tereyağı
250 gram bezelye
100 gram kuru meyve
50 gram badem
1 tutam tuz
Sarılması için:
50 gram tereyağı
12 adet baklavalık yufka
Toz antepfıstığı

Orta boy derin tencereye tavuk butları ve bir adet soğanı koyun. Üzerine 2 bardak su ile tuz ekleyin. Kaynadıktan 5 dakika sonra içerisinden 1 bardak tavuk suyu alın. Pilav için başka bir tencerede tereyağını erittikten sonra pirinçleri atın. 1 bardak tavuk suyu 2 bardak su ve tuzu ekledikten sonra pişirin. Pişen pilavı 15 dakika demlenmeye bırakın. Ardından içerisine kuru meyveleri, bademleri, bezelyeyi ve haşlanan tavukları ekleyip pilavı harmanlayın. Pilavı sarmak için 2 adet baklavalık yufkayı yağlayarak, 3te 1 oran ile katlayın. Orta boy bir kaseyi yağladıktan sonra yufkayı üzerine koyun .Yufkayı koyduğunuz kaseye yaklaşık 4 kaşık pilav koyup, bohça şeklinde kapayın. 6 adet yufka için aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırlanan yufkaya sarılı pilavları fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Yemeğe hazır hale gelen revan pilavını üzerinde toz antepfıstığı ile servis edebilirsiniz.







Tavuklu Revan Pilavı Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(2 adet Tavuklu Revan Pilavı 5,414 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort