|
Tavuklu Sigara Böreği |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64181
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
50 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
4 dal maydanoz
Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Üzerine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyip çırpın. Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan koyup rulo yapın ve ucunu suya batırıp kapatın. Kızgın yağda kızartın.
|
Tavuklu Sigara Böreği |
|
Bezik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57606
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hazır yufka
1 adet tavuk göğüs eti; (but eti de kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kuru kekik
Kızartmak için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuk göğüs etini 4 su bardağı suyla, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Haşlama suyuna biberiye dalı, tuz ve karabiber eklenerek tavuk lezzetlendirilir.)
Haşlanan et tencereden çıkarılıp çok küçük parçalar halinde didiklenir. Zeytinyağı orta boy bir tavaya koyulup üzerine rendelenmiş soğan ve didiklenmiş tavuk eklendikten sonra orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 3-4 dakika kavrulur.
Dövülmüş sarımsak katılıp, tuz, karabiber, kuru fesleğen ve kuru kekik serpiştirilerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğuması için bir kenarda bekletilir.
Hazır yufka tezgaha serilir ve eşit büyüklükte 8 adet üçgen elde edilecek şekilde kesilir.
Parçaların herbirinin üzerine tavuk suyundan birer yemek kaşığı gezdirilir. Geniş taraflarına birer buçuk yemek kaşığı tavuklu harç koyulup kenarları içeri doğru kıvrılarak rulo yapılır.
Bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır. Hazırlanan börekler kızgın yağda önlü arkalı kızartılıp servis tabağına alınır.
Henüz sıcak haldeyken üzerlerine tavuk suyu gezdirilerek servise sunulur.
|
TAVUKLU SİGARA BÖREĞİ |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34804
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2009
2,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
220 gram rafine çiçekyağı (1 bardak)
TAVUK İÇİ:
30 gram sadeyağı, ya da margarin (1 1/2 çorba kaşığı)
25 gram un (1/2 kahve fincanı)
200 gram süt (2 3/4 kahve fincanı)
Hindi, ya da tavuğun haşlanmış ciğer, katı ve boyun etleri, ya da 1/4 tavuk
Tuz
1 Üç adet yufkayı üst üste istifleyerek yaydıktan sonra ortasından eşit bir şekilde dörde kesmeli, sonra da kesilen her dört parçayı da uzunluklarına doğru tekrar ikiye keserek her yufkadan 8 üçgen hamur çıkarmalı, bu yufkaları 25 düzgün parçaya bölmelidir.
2 Sonra bu üçgen hamurları teker teker alarak, her bir yufkanın geniş tarafına enine doğru, yukarıda iç maddesinde gösterilen malzeme ile, hazırlanmış ve soğutulmuş tavuklu içden yarımşar çorba kaşığı hesabiyle parmak şeklinde tavukları yaydıktan sonra da hamurların yan kısımlarını ince kısımların ve için üstlerine doğru kapatarak sarmalı, yufkalara 12 - 13 santim boyunda kalın sigara biçiminde şekiller verdirmelidir.
3 Hamurların sarılmaları sona erince, bunlardan beşer altışar alarak, içinde kızdırılmış 1 bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak hamurların bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmeli, börekleri kızartmalı ve her kızaran böreği de bir delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak tabağa almalı ve diğer partiyi atarak bütün börekleri kızartmalı ve servis yapmalıdır.
|
Tavuklu Sigara Böreği |
|
UĞUR BÖCEĞİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc25258
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2008
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavukgöğsü veya budu
3 adet hazır yufka
1 fincan sıvıyağ
1 fincan un
1.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1- Tavuk göğsünü haşlayıp suyundan çıkartın. Kemiklerini ayıklayıp etleri robotta kıyma gibi çekin.
2- Sonra bir tavaya sıvı yağ ile unu koyup kavurun. Kavrulmuş una yavaş yavaş tavuk suyu katın. Bir taraftan da hızlıca karıştırın. Karışım koyu bir kıvama gelince buna tavuk eti, tuz, karabiber ilave edilip ateşten alınır.
3- Üç adet yufkayı üst üste yayın. Sonra ortadan eşit olmak üzere dörde kesin. Sonra da kesilen her dört parçayı da uzunluklarına göre ikiye kesin.
4- Her yufkadan 8 üçgen hamur çıkartın. Sonra bu üçgen hamurları, teker teker alarak her bir yufkanın geniş tarafına enine doğru, hazırlamış olduğunuz tavuk içinden bir kaşık koyun. Hamurların yan kısımlarını içe doğru kapatarak sigara gibi sarın.
5- Hamurların sarılmaları sona erince, bunlan içinde kızdırılmış çiçek yağı olan tavaya atıp. kızartın. Kızaran börekleri delikli kepçe ile servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
|
|