Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arap Yemekleri > Tavuklu Tajin (Fas) (4 adet - 11,476 defa bakıldı)

Tavuklu Tajin (Fas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Cezayir Yemekleri
Fas Yemekleri
Filistin Yemekleri
Irak Yemekleri
Lübnan Yemekleri
Mısır Yemekleri
Suriye Yemekleri
Tunus Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Tajin (Fas)

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc120389
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
4,376 defa indirildi / yazdırıldı




https://mutfakradyosu.com

Tajin bildiğimiz güveç, ama biraz şekillisi. Hem pişirme kabının adı hem de yemeğin. Aynen bizdeki gibi. Çok çeşidi var. Tavuklusu, etlisi. Yol üstündeki her kafede, her restoranda ve her evde bulabilirsiniz.



Tavuk Tagine (Fas)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160039
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg tavuk (kalça ya da but)
Marine sos için:
1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 limon suyu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
Birer tutam toz biber, kimyon, tuz, karabiber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 küçük parça dövülmüş taze zencefil
3 yaprak safran
Sebzeler:
1 soğan
1 havuç
Yarım dal pırasa
1 adet yeşil ya da kırmızı biber
Kavurmak için bir çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
1 avuç çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin

Öncelikle tavuğu marine etmek için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyip karıştırın ve 1-2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Ardından fırını 200 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın.
Marine ettiğiniz tavuğa sebzeleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra biraz su ekleyin.
Ağzını kapatıp, yüksek ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Bu karışımı bir borcama ya da fırın tepsisine alın.
İlk önce 30 dakika pişirin. Daha sonra zeytinleri ekleyip 20 dakika daha pişirin.
En sonunda da üzerinin kızarması için fırının üst ayarını açın ve 5 dakika da öyle bekletin.
Eğer fırında suyun hepsini çekerse bir miktar daha ekleyebilirsiniz ancak sosun fazla sulu olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Fırından çıkarıp sıcak bir şekilde yanında bulgur ya da pilav çeşitleriyle servis edebilirsiniz.



Tavuk Tajin (Fas)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178110
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

8 adet tavuk baget
2 adet soğan
8-10 adet siyah veya yeşil zeytin
3 yemek kaşığı bulgur
2 adet havuç
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon, acı toz biber, toz kişniş, tuz
2 adet çubuk tarçın
1 kaşık bal
Taze kişniş yaprakları
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

Öncelikle geniş bir tavada, tavuk bagetleri zeytinyağında mühürleyip, kenara alın. Aynı tavada jülyen doğranan soğanları kavurun. Tavukları, halka halka doğranmış havuçları ve zeytinleri ilave edin. Ayrı bir kasede taze kişniş hariç tüm baharatları 1 bardak su ile karıştırın. Tavanın üzerine döküp kısık ateşte pişirin. Bazı tariflerde içine kuru erik ve kuru kayısıda ilave ediliyor.



Tavuklu Tajin

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179368
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg tavuk butu veya göğsü (parçalar halinde)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan (ince doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı zencefil tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 limon (dilimlenmiş)
1 su bardağı kuru kayısı (yarıya kesilmiş)
1 su bardağı yeşil zeytin
1 demet taze kişniş (ince doğranmış)
Tuz ve karabiber (isteğe göre)

Büyük bir tajin kabında veya derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Tavuk parçalarını ekleyin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın. Tavukları bir tabağa alın ve kenara koyun.
Aynı tencerede doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Zencefil, zerdeçal, kimyon, tarçın ve kırmızı biberi ekleyin. Baharatlar kokusunu salana kadar karıştırarak pişirin.
Tavuk parçalarını tekrar tencereye ekleyin. Tavuk suyunu, dilimlenmiş limonu, kuru kayısıları ve yeşil zeytinleri ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Tavuklar tamamen pişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, taze kişnişle süsleyin ve yanında kuskus veya pirinç ile servis edin.







Tavuklu Tajin (Fas) Tarifleri Arap Yemekleri



(4 adet Tavuklu Tajin (Fas) 11,476 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası