|
Tavuklu Tajin (Fas) |
 |
nurnur
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc120389
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
4,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mutfakradyosu.com
Tajin bildiğimiz güveç, ama biraz şekillisi. Hem pişirme kabının adı hem de yemeğin. Aynen bizdeki gibi. Çok çeşidi var. Tavuklusu, etlisi. Yol üstündeki her kafede, her restoranda ve her evde bulabilirsiniz.

|
Tavuk Tagine (Fas) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc160039
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg tavuk (kalça ya da but)
Marine sos için:
1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 limon suyu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
Birer tutam toz biber, kimyon, tuz, karabiber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 küçük parça dövülmüş taze zencefil
3 yaprak safran
Sebzeler:
1 soğan
1 havuç
Yarım dal pırasa
1 adet yeşil ya da kırmızı biber
Kavurmak için bir çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
1 avuç çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
Öncelikle tavuğu marine etmek için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyip karıştırın ve 1-2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Ardından fırını 200 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın.
Marine ettiğiniz tavuğa sebzeleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra biraz su ekleyin.
Ağzını kapatıp, yüksek ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Bu karışımı bir borcama ya da fırın tepsisine alın.
İlk önce 30 dakika pişirin. Daha sonra zeytinleri ekleyip 20 dakika daha pişirin.
En sonunda da üzerinin kızarması için fırının üst ayarını açın ve 5 dakika da öyle bekletin.
Eğer fırında suyun hepsini çekerse bir miktar daha ekleyebilirsiniz ancak sosun fazla sulu olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Fırından çıkarıp sıcak bir şekilde yanında bulgur ya da pilav çeşitleriyle servis edebilirsiniz.

|
Tavuk Tajin (Fas) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178110
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
8 adet tavuk baget
2 adet soğan
8-10 adet siyah veya yeşil zeytin
3 yemek kaşığı bulgur
2 adet havuç
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon, acı toz biber, toz kişniş, tuz
2 adet çubuk tarçın
1 kaşık bal
Taze kişniş yaprakları
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Öncelikle geniş bir tavada, tavuk bagetleri zeytinyağında mühürleyip, kenara alın. Aynı tavada jülyen doğranan soğanları kavurun. Tavukları, halka halka doğranmış havuçları ve zeytinleri ilave edin. Ayrı bir kasede taze kişniş hariç tüm baharatları 1 bardak su ile karıştırın. Tavanın üzerine döküp kısık ateşte pişirin. Bazı tariflerde içine kuru erik ve kuru kayısıda ilave ediliyor.

|
|