Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > TAVUKLU TALAŞ KEBABI (2 adet - 91,806 defa bakıldı)

TAVUKLU TALAŞ KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Talaş Kebabı

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43182
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,515 defa indirildi / yazdırıldı




½ kg küçük doğranmış but veya göğüs eti
1 adet soğan
2 kaşık mısır özü yağı
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
½ su bardağı bezelye
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı

Tencereye küçük doğranmış kuru soğan ve 2 kaşık sıvı yağ konup hafifçe sarartılır. piliçler ilave edilip biraz daha kavrulur.
Sonra sırası ile küp doğranmış havuç, bezelye, patates (küp doğranmış) domates, az su, tuz, karabiber ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.
Milföy hamurları elle biraz açılıp ortalarına piliçli harç konur.
Üçgen veya bohça şeklinde kapatılan milföyler tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır. (200 derece)


ML® Kanarya Kebabı için tıklayın


TAVUKLU TALAŞ KEBABI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11732
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007
2,585 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak maizeme (10 - 12 kişi için):
Haşlanmış ve ince ince doğranmış bir tavuk,
çentilircesine doğranmış
1 kilo soğan,
200 gram margarin yağı (tereyağı olursa daha lezzetli olur),
1 fincan kıyılmış maydanoz,
1 demet kıyılmış dereotu,
1 bardak su,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
üstüne sürmek için 1 yumurtanın sarısıyla 1 çay kaşığı zeytinyağı,
1 kilo katmer hamuru.

Yapımı:
Bir güvece yağı koyup eritmeli. Yağ kızınca doğranmış soğanı içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı. Soğanın rengi değişmeye başlayınca doğranmış tavuk etini ilâve edip karıştırmaya devam etmeli. On dakika sonra tuzunu ve karabiberini serpmeli ve bir-iki defa daha karıştırdıktan sonra bir bardak kaynar su ilâve etmeli; suyun dörtte üçünü çekinceye kadar karıştırarak ve güvecin ağzı açık olarak pişirmeli.
Talaş içinin suyu iyice azalınca güveci ateşten indirmeli ve kıyılmış dereotuyla maydanozu serpmeli. Bir-iki defa daha karıştırdıktan sonra güveçtekileri bir kenarda soğumaya bırakmalı. Katmer hamurunu Talaş Kebabı'nda anlatıldığı biçimde on veya oniki parça hâlinde açmalı. Bunların ortalarına eşit ölçüde talaş içini koymalı ve hamurları bohça biçiminde katladıktan sonra hafif yağlı fırın tepsisine üçer santim ara ile ve uçları aşağı gelecek şekilde dizmeli. Böreklerin üzerlerine zeytinyağıyla çırpılmış yumurta sarısını sürdükten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürmeli.
Tavuklu Talaş Kebabı'nı yirmi dakika, yâni böreklerin üzerleri pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarmalı börekleri servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.






TAVUKLU TALAŞ KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri



(2 adet TAVUKLU TALAŞ KEBABI 91,806 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort