|
Tavuklu Tantuni |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3258
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr tavuk gögsü
4 adet biber
150 gr mantar
2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi salca
Tuz
Kekik
Kırmizi pul biber (istege bagli)
Karabiber
Tavuk gögüsünü cok kücük küp seklinde dograyin. Margarini cukur ve genis bir tavada eritip (cin tavasi ideal) tavuk ve kekikleri ilave ederek yaklasik 3 dk. kavurun. Daha sonra geriye kalan bütün malzemeleri ilave ederek mantarlar ve biberler pisine kadar yüksek isida kavurun. Pistikten sonra sicak olarak tercihen lavas ekmegi arasina dürüm yapip servis yapin. Normal ekmek arasida servis yapabilirsiniz.
ML® Tantuni için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2023
|
Tavuk Tantuni |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc57967
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010
7,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr tavuk gögsü
4 biber
2 domates
150 gr mantar
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Lavaş ekmeği
Tavuklar ince ince doğranarak tavaya alınır.daha sonra üzerine doğranmış biber ve mantarlar eklenerek bir süre sotelenir. daha sonra domates ve salçası da eklenerek kavrulur.Tuzu ve baharatları ayarlanarak pişirilir. Lavaş ekmeğinin içinde istenen yeşilliklerle servis yapılır.
ML® Tantuni (görsel)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.02.2017
|
Tavuk Tantuni |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103217
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane tavuk gögüsü
1 tane ekmek
3 kaşık biberli soğanlı doğranmiş domates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı salça
2 kaşık margarin
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Yarım limon
Tavuk göğsü ince ince doğranır. Bir baş soğan piyazlık doğranır ve yarısı margarin ile kavrulur. Yarısı tuzla ovulup sonra kullanılmak üzere kenara alınır. Kavrulan soğana biberli soğanlı domates eklenip az daha kavrulur ve tavuklar eklenir. Tavuklar sularını salmaya başlayınca salça ve 1 çay bardağı su eklenir. Tuzu da ayarlanıp kapağı kapalı olarak suyu çektirilir. En son baharatlar eklenip karıştırılır. Ekmekler tavukların üzerine bastırılıp biraz yağı ekmeğe çektirilir. Daha sonra ekmeklerin arasına tavuklardan, soğandan ve maydanozdan koyulur. Acı seviliyorsa pul biber eklenir
|
Tavuklu Tantuni |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc111386
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2015
2,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğüs eti
5 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
5 dal maydanoz
5 adet lavaş ekmeği
3-4 adet marul yaprağı
Tavaya yağı koyup sarımsağı içine atın ve içine kıyılmış tavuk etlerini koyup pişmeye bırakın. Diğer malzemeleri de ekleyip 20 dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Son dakika doğranmış domatesi, maydanozu ve baharatı ekleyin. Lavaş içine koyup dürüm yapın.
|
Tavuklu Tantuni |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123155
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2017
3,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. bütün tavuk
5 adet lavaş
Garnitürü için:
Soğan
Maydanoz
Domates
Tuz
Tavuk çok küçük doğranır, yıkanır bir tencerede az suda biraz haşlanır.
Haşlama suyu bitince biraz sıvı yağ ilavesi ile kavrulur. Çok az pul biber eklenerek ateşin altı kapatılır.
Lavaş yüzeyine biraz tavuğun yağlı sosundan sürülür, üzerine uzunlamasına yeteri kadar tavuk konur.
Tavuğun da üzerine domates, soğan ve maydanoz konur, tuzlanır, dürüm yaparak servis edilir.
|
Tavuk Tantuni |
|
ju ju
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2014
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc134985
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2018
1,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğsü
3 dis sarımsak
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Kekik
Tavukları minik minik doğrayıp yağda soteleyin. Sırası ile soğan, sarımsak, biber, baharatlar ve domatesi ekleyerek kavurun. Ekmek arası yada lavaş arası servis edebilirsiniz.
|
Ev Yapımı Tavuk Tantuni |
|
varlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc143170
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019
871 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk pirzola
3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet lavaş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
Garnitür için:
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı sumak
Tavuk pirzolayı küçük parçalara bölerek bir tavada soteleyin. Suyunu çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyin. Sarımsak ve soğanı küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. Doğradığınız biberleri de ilave ederek sotelemeye devam edin. Et suyunu çektikçe arada bir su ekleyin. Pişmesine yakın bütün baharatları ve tuzu ekleyerek altını kapatın.
Domatesin kabuklarını soyarak ayrı bir kapta küp küp doğrayın. Soğanları uzunlamasına doğrayarak kaba alın. Maydanozu ince ince kıyarak kaba ekleyin. Bu malzemelerin üzerine sumak serpin ve karıştırın.
Lavaşın içine tavuklu karışımdan ve hazırladığınız garnitürden ekleyerek dürüm şeklinde sarın. Dilerseniz içine kıvırcık da ekleyerek servise sunabilirsiniz.
|
Tavuk Tantuni |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159106
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Lavaş ekmeği
Tavuk göğsünü tencerede haşlayın.
Diğer taraftan da domatesi soyup küp şeklinde, soğanları da piyazlık doğrayın.
Et haşlanınca küp küp doğrayın.
Etleri geniş bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin.
Baharatları da tavaya ilave edip iyice kavurun.
Lavaş ekmeğini de tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından arasına domates ve soğanı yayın.
Etleri de üzerine yerleştirip dürüm yapın.
|
Tavuk Tantuni |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167647
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet tavuk göğsü
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Lavaş ekmeği
İçi için:
2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
Maydanoz
Tuz
Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede haşlayın.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın.
Domatesleri de küp küp doğrayın.
Haşladığınız tavukları süzüp suyunu kenara alın.
Etleri geniş bir tavaya aktarıp üzerine zeytinyağını ilave edin.
Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun.
Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın.
Yağladığınız lavaşların üzerine domatesleri ve soğanları yayın.
Etleri de soğanların üzerine yerleştirip dürüm yapın.
Not: Tantuninizi taze ekmek arasında da servis edebilirsiniz.
|
|