Kısa URL: https://ml.md/lc23307
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
4,161 defa indirildi / yazdırıldı
Bir tavuk göğsü yahut iki but
4.5 bardak tavuk suyu
1 veya 1.5 ekmek
2 kasık yağ
Tuz
Biber
Tavuğu 4-5 bardak su ile haşlayın. Eti sıcak suyun içinden çıkartıp soğutun. Ekmek dilimlerini kızartıp bir tepsiye yerleştirin. Sıcak tavuk suyunu ekmeklerin üstüne dökün. Soğumuş olan tavuğun etlerini parçalayıp ekmeklerin üstüne yerleştirin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc158742
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2021
227 defa indirildi / yazdırıldı
Bayat ekmek
Sosu için:
3 adet doğranmış domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Tavuk için:
600 g tavuk göğsü
1 yemek kaşığı Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yoğurt sosu için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (isteğe göre)
Tuz
Bayat ekmekleri küp küp doğrayarak önceden ısıtılmış 200°C fırında 5 dakika fırınlayalım.
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
Uygun bir tavaya sıvı yağ alarak tavuk etlerini ilave edelim ve etler kızarana kadar pişirelim.
Pişen tavuk etlerine tuz, karabiber ve tereyağı ekleyerek lezzetlendirelim. Tavamızı ocaktan alalım.
Domates sosu için, minik minik doğranmış soğanı sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine 1 kavanoz doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ekleyerek 4-5 dakika kaynatalım ve ocaktan alalım.
Servis tabağına ilk olarak ısıttığımız ekmekleri alalım.
Üzerlerine domatesli sostan bolca dökelim.
Son olarak sarımsaklı yoğurdu gezdirelim ve tavuk etlerini yerleştirelim.