|
|
Tavuklu Türlü |
|
porsiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71961
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
1,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kadar taze fasulye
2 Adet tavuk göğüs bonfile
4 Yemek kaşığı margarin yağı
100 gr mantar
2 Adet sivri biber
2 Adet taze soğan
2 Yemek kaşığı soya sosu
1 Yemek kaşığı süzme bal
Biraz Tuz
Çok Az karabiber
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın ve suyunu süzüp, Birkaç parçaya kesin. Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Biberleri temizleyip, iri doğrayın. Mantarları yıkayıp 3-4 parçaya bölün. Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde keselim. Soya sosunu ilave edip, yüksek ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak sote edin. Margarini tencerede eritip taze soğan, sivribiber, mantar ve taze fasulyeler biraz diri kalacak şekilde pişirin. Tavuk eti, tuz, karabiber ve balı ilave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Yemeğimiz sıcak olarak servis edebiliriz.
|
Tavuklu Türlü |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43175
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kg kuşbaşı doğranmış but veya göğüs eti
2 adet soğan
300 gr taze fasulye
100 gr bamya
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 adet patates
Yayvan bir tencereye 3 kaşık sıvı yağ, iri doğranmış soğanlar ve kuşbaşı piliç konularak hafifçe kızartılır.
Üzerine bir bardak su ve ayıklanmış fasulye konup biraz pişirilir.
Sonra sırası ile kabak, alacalı doğranıp acısı çıkarılmış patlıcan, patates, çarliston biber, bamya, ve en üste doğranmış domatesler (isteğe göre tuz) konup pişirilir.
|
|
Tavuklu Türlü Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|