Kısa URL: https://ml.md/lc65639
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
3,234 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım havuç
Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bol suda haşlayın, suyunu süzün. Tavuk suyundan 4 bardak alıp, kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip, altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını çırpın, sıcak tavuk suyuyla ılıtın. Unlu harcı tavuk suyuna yavaşça ve karıştırarak ekleyip, 3-4 dakika kaynatın.
Kısa URL: https://ml.md/lc147713
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
426 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Pul biber
Nane
Tavuk etini tencereye alıp haşlayın.
Piştikten sonra bir tabağa alarak soğutun ve suyunu ayırın.
Haşlanan tavuğu didikleyin.
Bir tavada unu kavurun.
Tencereyi ocağa alın. Yağ ve salçayı ekleyip kavurun.
Ardından tavuk suyunu ve etini ekleyin.
Unu da suyla karıştırıp tencereye ekleyin.
Üzerine su, pul biber ve naneyi de ilave edip 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.