Kısa URL: https://ml.md/lc75996
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı tavuk suyu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yufkalar parçalanır ve bir tepsiye konur. Kuru olarak 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Bu arada tavuk haşlanır ve didiklenir. Pİşen kıtır yufka servis tabağına aktarılır. Üzerine tevuk suyu gezdirilir. Didiklenmiş tavuk serpilir. Sarımsaklı yoğurt gezdirildikten sonra tereyağında az suyla pişirilmiş salça gezdirilir.
2 adet yufka
1 adet haşlanmış tavuk göğüs
1 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
2 su bardağı ılık tavuk suyu
Sosu için;
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
½ çay bardağı su
Tavuk göğüs etlerini haşlayın ve küp küp doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın ve soğanlarla birlikte tuz, karabiber ilavesiyle sıvıyağda kavurun. Tavuklu harcı yufkanın ortasına eşit şekilde yayın. Yufkayı rulo yapın ve iki parmak eninde yuvarlaklar kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizdiğiniz mantıları 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu sırada bir tavada sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Domates salçasını sıvıyağda kavurun ve üzerine toz kırmızı biberi ilave edin. Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Kızaran mantıları borcama dizin. Üzerine ılık tavuk suyunu gezdirin. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan gezdirip servis yapın.