|
Taze Bakla Salatası |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc3870
Gönderme Tarihi: 18.May.2006
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram taze bakla
1 adet limon
1 adet orta boy domates
Sos için:
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Baklaları ayıklayın ve 1 limonun suyunu eklediğiniz tuzlu suda iyice haşlayın. Bakla zor pişen bir sebze olduğu için, çatal yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilir ve damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz. Haşlanmış baklaları süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta rendelenmiş sarmısak ve diğer malzemeyi iyice karıştırın. Soğumuş baklaları servis tabağına alın. Üzerine küp kesilmiş domates ve sosu ekleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 20.05.2021
|
Taze Bakla Salatası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116520
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2016
1,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram taze bakla
4 adet ince kıyılmış taze soğan
4 diş dövülmüş sarımsak
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
3 dilim ince çekilmiş bayat ekmek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük demet ince kıyılmış dereotu
300 gram kese yoğurdu
4 yemek kaşığı yoğurt
1 küçük limonun suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Baklaları yıkayıp alt ve üst uçlarını temizleyip yıkayın. Tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Üzerine limon suyu, tuz ve şeker katıp yumuşayıncaya kadar haşlayarak süzüp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tahtanın üzerinde ince ince doğrayın. Ayrı bir yerde derin bir karıştırma kabına 2 diş dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını, cevizi, çekilmiş bayat ekmeği, taze soğanı, dereotunun 4/3′ünü ve doğradığınız baklaları koyup güzelce karıştırın. Karışımı düz ve geniş bir kaba aktarıp, üzerine dövülmüş sarımsakla karıştırdığınız, yoğurt karışımlarını dökerek yayın. Dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Taze Bakla Salatası |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147525
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019
662 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 gr taze bakla
5 adet kiraz domates
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
150 gr haşlanmış misket havuç
1 limonun suyu
3 taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Baklaları yıkayıp ortadan ikiye bölün. Unlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Kaynayan suya limon suyu ekledikten sonra baklaları içine atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Baklaları kaynayan sudan çıkarıp buzlu suya alın. Biberleri şerit halinde kesin. Domatesleri ve soğanları doğrayın. Sebzeleri baklalarla karıştırın. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip servis yapın.
|
Taze Bakla Salatası |
|
şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc148687
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020
557 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze bakla
1 adet domates
1 adet kapya biberi
3 dal taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Baklaları yıkadıktan sonra ikiye bölün.
Üzerini biraz geçecek miktarda su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
Ardından haşlanan baklaları soğuk suyun içerisine alıp bir süre bekletin.
Domates ve soğanı doğrayın.
Kapya biberi de şerit halinde doğrayın.
Hazırladığınız malzemeleri ve baklaları karıştırın.
Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip servis edebilirsiniz.
|
Taze Bakla Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163809
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg bakla
Yeteri kadar su
Yarım limon
Yarım demet dereotu
5 dal taze soğanın beyaz kısımları
15 adet kiraz domates
Sos İçin:
1 adet limon
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Baklaları yıkayıp, ayıklayın. Daha sonra yarım limon suyu sıkılmış kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, dilediğiniz büyüklükte doğrayın ve geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış dereotu, ikiye kesilmiş kiraz domates ve doğranmış taze soğan ilave edip harmanlayın, servis tabağına alın. Sos için limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
|