|
|
Bakla Suflesi |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92858
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram bakla
200 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet kesmeşeker
Yeteri kadar sıcak su, tuz
Sos için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
2-3 dal kıyılmış dereotu
2 dal kıyılmış taze soğan
Hamuru için:
1 çay kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz
Baklayı ayıklayıp yıkayın. Kararmaması için un ve yarım limon suyu eklediğiniz suda 10 dakika bekletin. Daha sonra süzüp ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küçük doğranmış eti ekleyip soteleyin. Kıyılmış bakla, tuz, kesmeşeker ve yarım limon suyu katıp birkaç dakika soteleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, et ve bakla yumuşayıp, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. 2Sos için yumurtayı çırpın. Üzerine süt, un, kaşar peyniri, dereotu ve taze soğan ekleyip karıştırın. Sosu baklalı karışımın üzerine dökün. 3Diğer taraftan hamuru için tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu ve tuzu çukur bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru dört parçaya ayırıp sufle kaplarınızın büyüklüğünde açın. Sufle kaplarını yağlayıp hamurları kapların dibine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından alıp baklalı karışımı içlerine paylaştırın. Yeniden fırına sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.
|
TAZE BAKLA SUFLESİ |
|
EtnoMues
Aşçı
Kayıt: 12.06.2010
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52667
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2010
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 kişilik
250 gram taze bakla
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 su bardağı un
1 kahve fincanı yoğurt
125 gram margarin
Tuz
Sos için:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı,un
Baklayı küçük doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve şekerle birlikte tencereye alın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. suyunu çekinceye kadar pişirin. Baklayı soğutun. Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve unu derin bir kapta karıştırın. Yoğurt, tuz ve oda sıcaklığında margarini ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Ufak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine baklaları koyun. Sos için süt, yumurta ve unu çırpın. Suflenin üzerinde gezdirin. 2 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
|
|
TAZE BAKLA SUFLESİ Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|