Taze iç barbunyayı içine yemek tuzu dökülmüş soğuk suya atmalı ve bunu orta ısılı ateşe koyup fasulyeleri haşlamalı.
Fasulyeler haşlanınca suyunu süzüp bir kenara bırakmalı.
Üstü kazınmış ve yıkanmış havuçları tuzlu kaynar suda haşlayıp soğuk suda yıkadıktan sonra dilim dilim doğramalı. Sosisleri kaynar tuzlu suda haşlamalı, sıcakken üstündeki zarı soyup atmalı ve soğuyunca dilim dilim doğramalı. Yumurtaları kaynar suya atıp dokuz dakika haşladıktan sonra soğuk suya batırıp çıkarmalı ve kabuklarını soyup dilimlemeli.
Soğanı rendeleyip tuzla ovalamalı ve bol suda iyice yıkayıp sıktıktan sonra bir kenara koymalı.
Büyük bir salata kâsesine suyu süzülmüş fasulyeleri boşaltmalı. Bunun üstüne sıkılmış soğanı ve dilimlenmiş havuçları katmalı. İyice karıştırmalı. Düzlemeli. Bunların üstüne sosis dilimleriyle yumurta dilimlerini düzenli bir biçimde yerleştir, meli. Temizlenmiş ve kıyılmış maydanozla tuzu da serptikten sonra bir başka kaba dövülmüş sarımsakla sirke ve zeytin, yağını koymalı. Bunları iyice çırparak bir. birine iyice yedirmeli ve hemen salatanın üstüne gezdirerek dökmeli. Sofraya götürüp servis yapmalı.
Kısa URL: https://ml.md/lc129597
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2017
1,452 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr taze barbunya
1 kırmızı soğan
1 kesme şeker
5-6 kiraz domates
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük acı kırmızıbiber
2-3 dal maydanoz
Pul biber
Tuz
Barbunyayı kesme şeker eklediğiniz suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Soğanın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğrayın. Maydanozları bol suyla yıkadıktan sonra ince kıyın. Kırmızı biberi küçük parçalara ayırıp tüm malzemeyi bir kasede harmanlayın. Pul biber, tuz ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyip servis yapın.