Fasulyeler temizlenip küçük küçük verev şeklinde doğranır.
Soğan küçük küçük doğranır ve yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.
Soğanlar pembeleşince fasulyeler eklenir, sararıncaya kadar kavrulur.
Daha sonra salçaları ilave edilir, karıştırılarak biraz kavrulur.
7 bardak sıcak su ilave edilir.
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tuz, pul biber ve bulgur ilave edilerek 30 dk kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc177910
Gönderme Tarihi: 25.May.2024
59 defa indirildi / yazdırıldı
Selma Öztürk
400 gr taze fasulye
100 gr ince köftelik bulgur
1 adet soğan
2 adet biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Soğan ve biber tereyağında kavrulur.
Salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
İçerisine ince doğranmış domates ve taze fasulyeler eklenir, 2-3 dakika kadar kavrulur.
Su ilave edilerek fasulyeler pişirilir.
İçerisine bulgur ilave edilir, 15 dakika daha pişirilir ve sıcak servis yapılır.