Öncelikle patlıcanları al al soyuyoruz. Daha sonra 2'ye ya da 3'e bölüp, parçaları 2'ye ayırıyoruz ve uzun uzun doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Biber, patates, soğan ve fasulyeyi de doğruyoruz. Bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar pişiriyoruz. Daha sonra salçayı bir kaseye alıp sıcak su ile açıyoruz ve soğanların üzerine ekliyoruz. Ardından sebzeleri tencereye alıp salçayla karıştırıyoruz ve sıcak su ilave ediyoruz. Baharatları ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyoruz. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc100151
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014
2,009 defa indirildi / yazdırıldı
1 kutu taze fasulye türlüsü
1 adet orta boy soğan
2 adet hafif kızartılmış patates
1 kaşık salça
3 kaşık margarin
taze fasulye türlüsünün o ekşimsi suyunu süzgeç yardımıyla süzelim.
Soğanı ince kestikten sonra yağda kavuralım. Salçayı veya domatesi ekleyerek o mayhoş tadları gidene kadar kavuralım. Taze fasulye yemeği türlüsünü tencerinin içine koyalım. Hafif sağlı sollu karıştırarak kavuralım. hafif tuzunu, bulyonunu atarak sıcak suyu ekleyelim ve biraz kaynadıktan sonra orta derecede kızarmış veya pişmiş olan patatesleri içine ekleyelim. Kaynamaya başlasın. Bütün malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapayalım.