Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

nevbahar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2012
Mesajlar: 30
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71307
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012
2,223 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr taze fasulye
2 adet domates
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Fasulyelerin kılçıkları alınır ve 2 santim boyunda doğranır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir rende domates katılır. Sonra fasulye ve 1 su bardağı kadar su eklenir. Fasulye yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine yıkanmış bulgur, tuz ve kalan su konur, kapak kapatılır. 12 dakika sonra ateşten alınır. Yarım saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.


Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

ana meryem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120974
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016
1,521 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2 su bardağı kalın pilavlık bulgur
250 gram taze yeşil fasulye
30 gram tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
Tuz
Kırmızı pul biber
2 adet orta boy domates
4 su bardağı sıcak su

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 cm büyüklüğünde parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve pul biberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.



Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166426
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
192 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr taze yeşil fasulye
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
4 su bardağı sıcak su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz

Taze fasulyeleri ayıklayın ve üçe bölün. Yeşil biberleri, domatesleri ve soğanın küp küp doğrayın. Teflon tencerenin içerisine bir miktar zeytinyağı ilave edin. Önce soğanları sonra sivri biberleri tencereye alın ve üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ilave ettikten sonra fasulyeleri ekleyin. Bir miktar sonra domatesleri ilave edin. Son olarak yıkadığınız bulguru da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırıp su ekleyin. Piştikten sonra üzerinde bir miktar yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.






Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri



(3 adet Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı 38,904 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort