|
Taze İncir Tatlısı |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2265
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 kişilik
6 adet incir
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1/2 paket kabarma tozu
1/2 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Unu ve kabartma tozunu iyice karıştırın. İrmik ve vanilyayı da ekledikten sonra harmanlayın. Sütü ekleyerek karıştırın. Şeker ve margarini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Çırpılmış yumurta sarısını, irmikli karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın. İncirleri yıkayın ve sonra dörde bölün. Yumurta aklarını beyazlaşana kadar çırpın. ardından incileri ve tarçını ekleyin, karıştırın. Daha önce hazırladığınız irmikli karışıma ekleyip iyice yedirin. Fırın tepsisine alüminyum folyo serip yağlayın. Hazırlanan karışımı içine dökün ve 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimleyin ve servis yapın. Üzerine tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
|
TAZE İNCİR TATLISI |
|
çığ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc19823
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2007
2,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
12 adet orta boy taze incir
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
İstenirse: 4 yemek kaşığı kaymak
süslemek için: 2 yemek kaşığı franbuaz
YAPILIŞI:
İncirlerin altını ve üstünü kesip tepsiye döşeyin. Üzerine şeker döküp fırına verin. Piştikten sonra kaymak ve franbuaz ile servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
posta
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38526
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
10-15 adet incir
1 su bardağı tozşeker
2-3 diş kuru karanfil
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
İsteğe göre ceviz içi ya da badem
yarım paket çiğ krema
İncirleri yıkayın boyuna ikiye bölerek tepsiye yerleştirin, üzerine tozşekeri, tarçını, karanfili serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerin alüminyum folyo ile kapatarak 25-30 dakika pişirin. Ilınan incirleri servis tabağına alın, tepside kalan şerbeti tatlının üzerinde gezdirin. Kremayı yüksek devirde 3-4 dakika çırparak katılaşmasını sağlayın ve tatlının yanında servis yapın.
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
|
İNCİR TATLISI |
|
çatlak tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc54981
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr Taze incir
1 Su bardağı toz şeker
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Çay bardağı kırılmış ceviz
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkadıktan sonra sap kısımlarını kesiyoruz. Bir çay kaşığıyla içlerini boşaltıp bir borcam içerisine diziyoruz. Harcı için boşalttığımız incirin iç kısımları, ceviz, tarçın, limon kabuğu rendesi ve 2 çorba kaşığı toz şekeri bir kaba koyup karıştırıyoruz. Sonra boş incirlerin içine karışımımızı dolduruyoruz. Geriye kalan toz şekeri suya koyup kaynatıyoruz, incirlerin bir köşesinden borcamın içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının en alt kısmına koyup yarım saat pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılıkken kendi kabında buzdolabına koyarak soğutuyoruz. Üzerine şanti sıkıyoruz. Toz yeşil fıstık serpip servis yapıyoruz.
Not: Tatlımızı hazırladığımız fırın kabına tatlılarımızı boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Eğer boşluk olursa şerbetimiz yeterli gelmez. Bu tatlıyı isterseniz teflon pilav tenceresinde de pişirebilirsiniz. Kapağı kapalı ve kısık ateşte. Kaynadıktan 5 dakika sonra pişmiş olur.
|
İncir Tatlısı |
|
toz pembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58527
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
3,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 tane taze incir
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı şeker
200 g krem şanti
Süt ile unu karıştırın, üzerine limon kabuğu, vanilya, yumurtanın sarısı ve şekeri ekleyin, karıştırın. Karışımı hafif ateşte kaynatın, soğumaya bırakın. Karışım tamamen soğuduktan sonra krem şantiyle karıştırın, incirlerin kabuğunu soyup servis tabağına alın, üzerini hazırladığınız sosla kaplayın, arzu ederseniz fındık ya da çilekle süsleyerek servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69074
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. taze incir
2 tatlı kaşığı çay
2.5 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı badem
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı toz şeker
3 adet defne yaprağı
Çayı suyun içine atıp 15 dakika dinlendirin ve süzün. İncirleri geniş bir kaba dizip çay suyunu üzerine gezdirin. Bir gece dinlendirip suyun içinden alın. İncirleri alt kısımlarından açın. Ayrı bir yerde bademi sıcak suda dinlendirip kabuklarını soyun ve cevizle birlikte blender'dan geçirin. Karışımı incirlere doldurun. Sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Çay suyuna bir su bardağı su ekleyin. Bal gezdirip limon kabuğu ve toz şeker ilave edin. Defne yaprağı ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Çaylı suyu süzüp incirlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Cevizle servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.01.2022
|
Taze İncir Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162765
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
18 adet taze incir
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
200 gram kaymak
2 çorba kaşığı frambuaz
İncirlerin altını üstünü kesip, tepsiye dizin. Üzerine toz şeker ve tarçın serpin. İncirleri 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve frambuaz koyup, servis yapın.
|
|