|
Taze Soğanlı Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157964
Gönderme Tarihi: 28.May.2021
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı su
1'er çorba kaşığı yoğurt, sirke ve sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
İçi için:
3 demet taze soğanın yeşil kısımları
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir ya da lor
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hamurun arasına sürmek için:
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Hamur için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine tüm malzemeyi ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için taze soğanın yeşil kısımlarını 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Üzerine tuz ekleyin. Ovarak yeşil köpüklü suyunu çıkarın. Soğanı elinizle sıkıp, başka bir kaba aktarın. Üzerine peynir, yumurta, zeytinyağı ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız harcı kenara alın. Hamuru unlu tezgahta rulo haline getirdikten sonra 8 parçaya ayırın. Her bezeyi unlayarak, merdane yardımı ile 30 cm çapında açın. Açtığınız hamurların 4 tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Soğanlı harcı üzerine yayın. Kalan 4 bezeyi de aynı şekilde açıp, harcın üzerine koyun. Böreğin üzerini kalan tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
|
Taze Soğanlı Börek |
|
cülide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc91886
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için:
2 bağ taze soğan
200 gram beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yaş mayayı sütle birlikte ezin, 5 dakika bekletin. Üzerine sirkeyi, yağı, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ilave edip homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi için taze soğanı ince ince kıyıp fazla suyunu sıkın, üzerine peynir ekleyip karıştırın. Hamuru oldukça ince açıp üzerine zeytinyağını gezdirin, elinizle her tarafına yayın, tepsiye koyun. Soğanlı karışımı yerleştirin. Kalan hamuru üzerine kapatın, üzerine yağ gezdirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın.
|
Taze Soğanlı Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91240
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
2,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Bir demet taze soğan
1 kuru soğan
200 gram ıspanak yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram peynir
Yarım demet maydanoz ve taze nane
Unu tuzla harmanlayıp üzerine yavaşça su ekleyin, yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. İkiye bölüp, her birini yufka gibi açın. İç malzemesi için soğanları doğrayın, elinizle ezip suyunu çıkartın. Yeşillikleri ince kıyın. Peynire ekleyin. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi yayın, üzerine diğer yufkayı kapatın, kenarlarını büzerek içe doğru kıvırın. Sıvı yağ sürüp 200 derecedeki fırında kızartın.
|
Taze Soğanlı Börek |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71335
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 demet taze soğan
150 gram beyaz peynir
1 adet havuç
1 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağı
Haşlanmış patatesi derinbirkabın içinerendeleyin. İçinehavucuda rendeleyerek karıştırın. Taze soğanları iyice yıkayıp çok ince olarak doğrayın. Patatesli karışımın üzerine kıyılmış taze soğanları da ekleyin. Rendelenmiş peyniri, baharatı üzerine koyup iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini tezgah üzerine yayıp sıvı yağla her tarafını yağlayın. Yufkayı dörde bölün ve iç harçtan kanarlarına koyup sarın. Gül şekli verip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında30dakikakızarıncaya kadar pişin.
|
Taze Soğanlı Börek |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc65918
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
3,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tepeleme un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
İçi için:
2 demet taze soğan
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Hamur için bütün malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Soğanların yeşil kısımlarını iri doğrayın ve tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru 8 parçaya bölün. Unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlardan 4 tanesini aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Üzerine soğanlı harcı yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve harcın üzerine yayın. Üzerine sıvıyağ sürüp, 200 derece fırında pişirin.
|
|