3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı üzüm suyu
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
20-25 adet iri taneli kırmızı üzüm
1 çay bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
Yumurtaları derin bir kaseye kırın ve toz şeker ile birlikte 3-4 dakika kadar çırpın. Sıvıyağ, taze sıkılmış üzüm suyu, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle karıştırmaya devam edin. Son olarak eleyerek unu ilave edin ve karıştırın. Kek kalıbını sıvıyağ ile yağlayın. Çekirdeklerini çıkardığınız üzüm tanelerini kek harcına ekleyin. Üzümler erimeden alt üst ederek dikkatlice karıştırın. Kek harcını yağladığınız kalıba dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduğunda servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc160883
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram margarin
3/4 su bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
2 su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
Yarım su bardağı siyah
Yarım su bardağı yeşil üzüm
Erimiş margarin, toz şeker ve bir tutam tuzu mikserle çırpın. şeker eriyince yumurtaları karışıma tek tek yedirin. Başka bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma biraz un ve 1 çorba kaşığı süt ekleyin. Un ve süt bitene kadar çırpma işlemine devam edin. Üzümleri ilave ederek, tahta bir kaşıkla 1-2 kere karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki kek kalıbını yağlayarak hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 75 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.