|
TEKİR BALIĞI IZGARASI |
|
kimzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47460
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 tane tekir balığı
4 tepeleme kaşık un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 parça limon
biber
tuz
Tekir balıkları temizlenir, kurulanır ve una bulanıp zeytinyağı ile yağlanır, ızgaraya dizilir. 4 dakika bir tarafı, 4 dakika diğer tarafı pişirilip servis tabağına alınır. Her balığın üzerine 1 limon ve iki parça metrdotel yağı konularak servis yapılır.
Metrdotel yağı: Yağ, limon suyu, kıyılmış maydanoz, biber ve tuz bir kapta iyice karıştırılıp çalkanır. 25 - 30 santim çapında çubuk şeklinde yuvarlanır ve yağ kağıdına sarılarak buz dolabında dondurulur. Dilim dilim kesilerek balıkların üzerinde servis yapılır.
|
TEKİR BALIĞI IZGARA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81557
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
3,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet küçük ya da 4 adet büyük tekir balığı
1/2 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 çorba kaşığı limon sosu
1) Tekirleri temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
2) Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
3) Izgarada 6'şar dakika alt ve üstünü pişirip hemen limon sosu ile servis yapınız.
|
|