500 gr. Çorum kırma un
500 gr. Trakya kırma un
200 gr. süt
800 gr. su
Unu bir tencereye koyup ortasını havuz gibi açınız ve süt ve suyunu ilâve ettikten sonra kat'iyetle yoğurmadan iki elinizi içine sokarak unla suyu ovalayarak yediriniz. Sonra elinize bir kevgir alarak kevgirin sapından rahatça tutarak kevgirin tersini sanki bir tahtaravalli sallıyormuş gibi hamurun içine daldırıp çıkarın. Mümkün olduğu kadar çabuk yaparak 20 dakika kevgiri aynen hareket ettirip hamurun içinden çıkarın. Bunun faydası şudur: Hamur özlenmemiş, bilhassa bir krema şeklini almıştır. Katiyetle sünmez ve doğruca ocağın üzerine akar. Sonra kevgiri kızgın sacın üzerine gezdirerek hamuru dökün ve hemen çok kısa sürede kadayıfları sacın üzerinden toplayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc155343
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2021
232 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
Un, nişasta, tuz, yağ ve suyu derin bir kasede bir araya getirin.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
5 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına doldurun.
Köşesini mümkün olduğunca ince kesin.
Varsa sacınızı, yoksa da geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın.
Hamuru sarmal şekilde tavaya sıkın.
30 saniye kadar pişirdikten sonra tahta bir çubuk yardımıyla tavadan alın.
Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerini örterek soğumaya bırakın.
Tel kadayıfınız hazır. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.