Kısa URL: https://ml.md/lc130930
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2018
890 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı buzlu su
1 adet ince dilim balkabağı
1 adet ince dilim dolmalık kırmızı biber
1 adet ince dilim patlıcan
2-3 adet kuşkonmaz
Soya sosu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yumurtayı, unu ve 1 su bardağı buzlu suyu bir kapta iyice karıştırın. Balkabağı, dolmalık kırmızı biber, patlıcan ve kuşkonmazları bu karışıma bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde 1-2 dakika bekletin. Yanında küçük bir kap içinde soya sosuyla birlikte servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc184836
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2025
74 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet iri sardalya (ayıklanmış, temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış)
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı un (balıkları kaplamak için)
Tempura Hamuru için:
1 su bardağı buz gibi soğuk soda veya su
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Kızartma için:
Sıvı yağ
Servis için:
Soya sosu veya tempura sos
Balıkları tuzlayın ve hafifçe unla kaplayın.
Hamur için buz gibi soda ve yumurta sarısını karıştırın, un ve mısır nişastasını ekleyip hafifçe çırpın. Hamur topaklı kalabilir.
Kızgın yağda, hamura buladığınız balıkları altın sarısı olana kadar 2-3 dakika kızartın.
Fazla yağını kağıt havluda süzdürün.
Sıcak servis yapın, yanında soya sosu ile sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc185199
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy balık fleto (ayıklayıp temizlenmiş)
1 su bardağı un
1 su bardağı buz gibi soğuk soda (veya soğuk su)
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için bol sıvı yağ
Fleto balıkları şerit şerit doğrayın
Bir kapta yumurta sarısını çırpın.
İçine buz gibi soğuk soda (veya su) ekleyin.
Unu ve nişastayı azar azar ekleyerek karıştırın. Hamurun pütürlü kalması tempuranın çıtırlığını sağlar.
Derin bir tavada yağı kızdırın.
Balıkları önce una, sonra tempura hamuruna bulayın.
Hemen kızgın yağa atıp altın sarısı olana kadar 2-3 dakika kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.