|
Tencere Böreği |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc79764
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
3 Adet yumurta
4 Adet yufka
1 Su Bardağı süt
1 Kase mantar
3 Adet sosis
100 gr kaşar peyniri
Tencereye sana klasik margarini ekleyip eritin. Mantarları ve sosisleri ince ince doğrayın. Mantar ve sosisleri yağda soteleyin. Bir yandan bir kasede yumurta ve süt karışımı yapın hafifçe çırpın. Bir yufkayı tencereye yayın diğer 2. yufkayı parçalayarak üstüne yayın. Sostan ekleyip diğer yufkayada aynı işlemi yapın içinin harcını ekleyip bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın en son katta sarkan yufkaları içe doğru alın. Kalan sütlü olan karışımı en son kata sürün. Sonra düzgün bir şekilde çevirip tepsiye alın. 200 derecelik fırında pişirin.
|
Tencere Böreği |
|
metanet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc84225
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2012
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tutam maydanoz
1 Su Bardağı yoğurt
2 Su Bardağı süt
4 Adet yufka
1 Çay Bardağı sıvıyağ
250 gr peynir
2 Adet yumurta
Sana'nın 1 kaşığı ile küçük boy tepsiyi iyice yağlayın. Yufkalardan birini,kenarları tepsiden sarkacak şekilde,tepsinin tabanına serin. Yumurtaları bir kapta çırpın.İçine ezilmiş peynir,ince kıyılmış maydanoz, süt, yoğurt, sıvı yağ ve eritilmiş Sana koyup karıştırın. Kalan 2 yufka ve 3.nün kenarlarını küçük küçük koparıp harcın içine ekleyin. Bütün karışımı, tabanında yufka serili olan tepsiye dökün. Kenarlarını kesip küçülttüğümüz yufkayı üstüne kapatın. Kenarlardan sarkan yufkayı da üstüne çevirip kenarları kapatın. Isıtılmış fırında pişirin. (Aynı işlemi düz- yayvan bir tencerede, kapağını kapatarak ocakta alt üst ederek de yapabilirsiniz.)
|
|