|
|
TENCERE KÖFTESI |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3273
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
300 gr. dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon
kekik,
3 orta boy patates,
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 sivri biber
2 domates
HAZIRLANIŞI
Kıyma, ekmek içi, rende soğan ve rende sarımsak ile isteğe bağlı tuz ve baharatları iyice yoğurun. Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyun. Üzerine yassı olarak hazırlanmış
köfteleri dizin. Patatesleri soyun ve yıkayın. Kızartmalık şeklinde doğrayın ve köftelerin üzerine dizin. Sivri biberleri ikiye bölün, patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin. Tuz ve yağın kalanını dökün, kapağı kapatın. Kısık ateşte bir süre pişirin. Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekik ile birlikte tencereye dökün. Patatesler yumuşayana kadar pişir.
|
TENCERE KÖFTESİ |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16026
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
2,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. koyun kıyması,
1 yumurta,
1 dilim ekmek,
1 demet maydanoz,
1 küçük soğan,
2 domates,
1 çorba kaşığı sadeyağ,
tuz, karabiber.
Ekmek ıslatılarak sıkılır, kıyma, ince doğranmış soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber hepsi bir kap içerisinde yoğurularak yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, yassıltılır. Bir tencerede sadeyağ eritilerek köfteler sıralanır üzerine, domates suyu ya da salca dökülerek ve rendelenmiş domates konarak, tencerenin kapağı kapanır ve hafif ateşte pişirilir.
|
|
TENCERE KÖFTESI Tarifleri Köfteler
|
|