|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34069
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
6,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kıyma
biber salçası
bir baş soğan
bir bağ maydanoz
taze biber
sarımsak
domates
tuz ve baharatlar
Maydanoz, biber, soğan, sarımsak ince ince kıyılarak, biber salçası ve kıyma ile yoğrulur, baharatlar eklenir.
Bu karışım tepsiye açılır.
Üzerine dilimlenmiş domates, biber konulur.
Eritilen salça, etin üzerine dökülür.
Üzerine yağ eklenir ve fırına sürülerek pişirilir.
|
TEPSİ KEBABI (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44512
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2009
7,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 kg. orta yağlı kıyma
4 adet taze biber veya 2 yemek kaşığı toz biber
400 gr. kuru soğan
2 adet domates
4 bağ maydanoz
2 adet patates
2 adet patates
1 baş sarımsak
1 bardak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
Tuz
Maydanozlar ince kıyılır. Yarısı ile baharat, dövülmüş sarımsak, 1 adet kırmızı biber ve tuzla beraber kıymaya karıştırılıp iyice yoğurulur. Diğer tarafta piyaz şeklinde doğranan soğan ince kıyıImış maydanoz, 3 adet jülyen (eğik) kıyıImış kırmızı biber ve tuzla iyice karıştırılıp harmanlanır. 50 cm. çapında bir tepsinin içine kenarından 3 cm. uzakta kalacak şekilde yayılır. Hazırlanmış kıymadan küçük parçalar alınarak el veya bir naylon parçası üzerine yaymak sureti ile tepsideki malzemenin üzerine serilir. Tepsinin üzeri tamamen etle kaplandıktan sonra üstüne halka olarak kesilmiş patates, domates ve bir bardak suda eritilmiş domates salçası, üzerine boca edilerek 180 C 'lik fırında 30 dk. pişirilerek servis edilir.
ML® Tepsi Eti için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 26.04.2020
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72669
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
3,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo orta kıyma
1 Demet maydonoz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Baş taze kırmızı biber (acılı)
Sarımsak (1 diş)
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Domates
1 kırmızı biber
Biberin tohumları çıkarılır,maydonozla beraber çok ince kıyılır.Kıyma,karabiber,1 tutam tuz ilave edilerek zırh ile iyice yoğurulur.Yoğurulan parça 3 eşit parçaya ayrılır.Bu parçalar küçük tepsilere parmak kalınlığında yuvarlak şekiilde açılır. Üzerine sulandırılmış domates salçası ve 1- 2 parça domates, biber konularak fırında pişirilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 26.04.2020
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98886
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2014
3,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Köfte içi için :
1 kg az yağlı dana kıyması
2 çorba kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Üstü için:
3 adet domates
3 adet patates
5 adet yeşil biber
3 çorba kaşığı domates salçası
100 g tereyağı
Kıyma rendelenmiş soğan , kimyon , tuz ve acı toz biberle (acı sevenler daha fazla koyabilir) yoğrulur. Yoğrulan kıyma yuvarlak tepsi içine konup 1 cm kalınlığında yayılır.
Kıymanın üstüne halkalar şeklinde kesilmiş domates , patates ve sapları , tohumları çıkarılan biberler dizilir.
250 cl (1 su bardağı) suyun içinde salça eritilip kıymanın üzerine dökülür.
Tereyağı küçük parçalara bölünerek kıymanın üzerine konulur.
Daha önceden 200 0Cde ısıtılmış fırında 40- 45 dakikaya yakın pişirilir.
Pilavla servis yapılır.
Not: Köfte tamamen suyunu çekmiş olmalıdır. Köfte üzerine yerleştirilen garnitürlerin şekilleri bozulmamış olmalıdır. Köfte garnitürü pilav, parlak ve diri görünümde olmalı, yapışık lapa gibi olmamalıdır.
Fotoğraf "beyhude sonkan" tarafından gönderildi. 22.12.2018
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104358
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
3,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
1 kg kadar az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet patates
2-3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
56 diş sarımsak
Karabiber
Maydanoz çok ince kıyılır. Kıymanın içine tuz, karabiber ve maydanoz eklenerek iyice karış..rılır. Karış..rılan harç tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlığında yayılır. Patatesin kabukları soyulur. Kıymanın üzeri dilimlenmiş patates, domates, soğan ve yeşilbiber ile süslenir. Salça yeteri kadar suda eritilir ve tepsinin üzerine dökülür. Yüksek ısıda ..rında suyu çekilinceye kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
Not: Arzu eden kıymanın içine 2-3 diş sarımsak ekleyebilir.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
küçükkız
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc123492
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
300 gr az yağlı kuzu kıyma
2 adet kapya biber
4 adet çarliston biber
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 adet domates
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Reyhan
Tüm sebzeler ince ince doğranır. Kıymayla beraber iyice karıştırılır. Özleştikten sonra bir tepsiye yerleştirilir. İsteğe göre üzerine domates, biber konulur. 250 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
Hatay Tepsi Kebabı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124666
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017
3,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma
3 diş sarımsak
2 adet kırmızı biber
3 yeşil biber
Yarım bağ maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
4-5 domates
4-5 sivri biber
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Kıyma yoğurma kabına alınır.
Sarımsak, kırmızı ve yeşil biberler doğranır, kıymaya katılır.
Maydanoz kıyılır, harca katılır, üzerine pul biber, karabiber, tuz eklenir, kıyma yağsızsa yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir.
Harç iyice karıştırılır.
Uygun büyüklükte bir tepsinin tabanına biraz salça sürülür, üzerine hazırlanan harç yayılır.
Harcın üzerine domates dilimleri, sivri biberler ve yarım su bardağı suda eritilmiş salça gezdirilir.
Önceden ısırılmış 220 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145715
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019
671 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5-6 dal maydanoz
3 adet yeşil biber veya 1 tatlı kaşığı toz biber
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Üzeri için:
1 domates
3-4 taze biber
Maydanoz, soğan ve yeşilbiberler çok ince doğranır.
Baharatlar, tuz, dövülmüş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur.
Hazırlanan karışım tepsiye eşit şekilde yayılır.
Domates ve biberler kıymalı karışımın üzerine dizilir.
1 yemek kaşığı domates salçası bir kâsede sıcak su ile karıştırılır ve üzerine dökülür.
180 derecede 30-45 dakika üzerindeki malzemelerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149204
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
667 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su
Üzeri için:
1 adet domates
2 adet sivri biber veya çarliston biberi
İlk olarak soğan, domates, maydanoz ve biberi küçük küçük doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba alın.
Üzerine de doğradığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
Fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde yayın.
Üzerine domates ve biberi yerleştirin.
Su ve salçayı da karıştırıp üzerine gezdirin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
Hatay Tepsi Kebabı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157041
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
400 gram dana döş
1 adet çarliston biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
15 dal maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Soğan, kapya biber, çarliston biber, maydanozu doğrayarak zırhtan geçiriyoruz. Kıyma, sarımsak, tuz, salça, pul biber kimyon ve zeytinyağını zırhlanmış sebzelerle karıştırarak yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıyma karışımını tepsiye yayıyoruz. Üzerine doğranmış domates ve sivri biberi dizerek 180 derecede 20 dakikada fırında pişiriyoruz.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157568
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
525 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
1 adet domates (üzeri için)
1 adet biber (üzeri için)
1 adet kırmızı biber (üzeri için)
Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizdikten sonra 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157663
Gönderme Tarihi: 10.May.2021
572 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 Gram Orta Yağlı Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Adet Yeşil Biber
Karabiber
Pul biber
2-3 Diş Sarımsak
Üzerini Süslemek İçin:
1 Patates
1 Tane Domates
Sosu İçin:
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tepsi kebabını yapmak için bütün yeşillikler ince ince doğranır.
Kıyma ve baharatlar eklenerek, iyice yoğrulur.
1-2 saat dinlendikten sonra, 25-30 cm çarın da tepsiye bastırarak yayılır, üzerini süsleyip sosu ilave edilir.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159180
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 diş sarımsak
2 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su
Üzeri için:
1 adet domates
2 adet sivri biber
Soğanın kabukları soyun ve ince ince doğrayın.
Maydanoz ve biberleri de ince bir şekilde doğrayın.
Kıymayı bir kaseye alın. Üzerine doğradığınız soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin.
Harcınızı güzelce yoğurun.
Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın.
Üzerinde de ince doğranmış doamtes ve biberi dizin.
Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin.
Kebabınızı fırına verip 180 derecede pişirin.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160229
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tepsi kebabı, kıyma, sivri biber, kapya biber, kuru soğan ve domates gibi malzemelerden hazırlanıyor, fırında pişiriliyor.
|
Tepsi Kebabı (Hatay) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175084
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kapya biber
3 tane domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı isot
Üzerine;
Domates
Biber
Salçalı Sos İçin;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Kıymayı derin bir kaba aldıktan sonra içerisine çok ufak doğranmış soğanları, maydanozu, biberi ve soyulup doğranmış domatesi ekleyin. Ardından baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun.
Özdeşleşmiş bir kıvama geldikten sonra kullanacağınız tepsiye bir santimetre kalınlığında olacak şekilde bastırın ve yayın.
Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri de dizin.
Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirin.
Son olarak yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabı servise hazır.
|
|