Kısa URL: https://ml.md/lc81489
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Kg. PATLICAN
1 Kg. yağsız kıyma
Kıymanın içine tuz eklenip çok ezmeden karıştırılır. Patlıcanlar yıkanıp her biri 4 parçaya bölün patlıcanları bir ceviz büyüklüğünde kiymalari şekilde tepsiye dizilir. Tepsinin tamamı dolunca.bir paket sana klasik margarin küçük parçalara ayrılıp tepsinin üzerine dizilir. Fırına sürülür patlıcanlar ve kıyma iyice pişene kadar ortalama 45 dk pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc82047
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
5 Adet sivri biber
4 Diş sarımsak
2 Adet domates
2 su bardağı su
1 Çorba Kaşığı salça
1 Adet soğan
1 Tutam maydanoz
500 Gr. kıyma
Kıymanızı karıştırma kabına alın, üzerine soğanı rendeleyin, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, sarımsağı ince kıyın ve ekleyin. Üzerine margarin ve tuz, baharatları da ekleyip hepsini karıştırın.Fırın tepsisini yağlayın ve kıymalı harcınızı tepsiye eşit şekilde yayın. Üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesi, uzunlamasına kesilmiş yeşil biberleri de kıymalı harcın üzerine dizin. Salça ve suyu karıştırıp sos elde edip sosu da yemeğinizin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.