Soğan, maydanoz, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince kıyın. kara biber ve tuzu da ekleyip orta boy fırın tepsisinde iyice yoğurun en son kıymayıda ekleyip birazdaha yoğurun elinizi biraz ıslattıktan sonra harcı tepsiye eşit şekilde elinizle bastırarak düzeltin. Patatesleri halka şeklinde dorayın ve etin üzerine dizin bir su bardagı suyun içinde domatessalçasın inceltin ve patateslerin üzerine dökün bir yemek kaşığı margarinide eşit şekilde üzerine paylaştırın 170 c 30 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc145716
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019
710 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1/2 kg kıyma
4 adet yumurta
2 adet yeşilbiber
3 adet domates
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Kıyma yağda tane tane oluncaya kadar kavrulur.
Biber, kuru soğan doğranır, kıymaya eklenir.
Bir süre daha kavrulup domates,karabiber, kimyon, tuz eklenir, iyice kavrulur.
Biraz suyunu çekince tepsiye yayılır.
Üzerine çırpılmış yumurta eklenir.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.