Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pancar Tarifleri > Terbiyeli Ispanak (5 adet - 199,494 defa bakıldı)

Terbiyeli Ispanak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Terbiyeli Ispanak

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1082
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2006
2,718 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
2 çorba kaşığı tepeleme margarin
2 iri soğan
1 limon
4 su bardağı kaynar etsuyu
tuz

Ispanaklar yıkanıp doğrandıktan sonra, 1-2 dakika haşlanır, sonra soğuk suya tutularak süzülür, yemeklik olarak doğranmış soğanlar bir tencerede kızdırılmış olan yağda kavrulur. Daha sonra kaynar et suyu, 1 limonun suyu ve tuzu ilave edilerek orta ateşte pişirilir.

Esenlikle...


Terbiyeli Ispanak

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc8006
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006
2,713 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
Yarım kilogram ıspanak kökü. (yapraklarından ayrılacak ve sadece kökü kullanılacak),
2 adet orta büyüklükte kuru soğan,
150 gram yağsız dana kıyma,
1 adet orta büyüklükte domates,
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
yeterince tuz,
istenilen oranda karabiber ve yenibahar.
Terbiyesi için malzeme:
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
İspanakların yapraklarını ayırarak kaldıralım. Köklerini bol su ile iyice yıkayıp ayıklayalım. Köklü ve dallı kısımlarını doğramadan bekletelim. Tencerede tereyağını veya margarini eritip, küp şeklinde doğranmış soğanları ve 150 gram yağsız dana kıymayı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım. Domatesin kabuğunu soyarak nohut iriliğinde doğrayıp, ekledikten sonra 2-3 dakika kadar daha (suyunu çekene kadar) kavuralım. Tuzunu ve istediğimiz oranda baharatını ekleyerek tencereyi ocağın üstünden indirelim. Ispanağın köklerini bir tencereye alalım. Üzerine kıymalı harcı gezdirip 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. Ispanak kökleri diriliğini kaybedene kadar hafif ateşte ağır ağır pişirelim. Yumurta sarısını limon suyu ile iyice çırpalım. Yemeğin suyundan 3 kaşık ekleyip, terbiyenin biraz daha incelmesini sağlayalım. Terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirelim. İspanak köklerini 5-6 dakika kadar daha terbiyesi ile pişirip ocaktan alalım. Ilık olarak servise sunalım.


Terbiyelı Ispanak

Pakize Paran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2007
Mesajlar: 50
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc15457
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2007
2,358 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet iri soğan
1 yumurta
1 limonun suyu
tuz

Ispanaklar yıkanır, süzülür, doğranır, üzerine yağ konur, tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte hiç su ilave etmeden 20-25 dakika pişirilir. Daha sonra limon suyu, yumurta, tuz çırpılır. Ispanağın üzerine dökülür. 1-2 dakika sonra ateşten alınır.


TERBİYELİ ISPANAK

rukiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc16398
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,420 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gr. Ispanak
1 Bardak su
250 gr. Kuşbaşı et
2 Bardak et suyu
1 Soğan
2 Yumurta
3 Kaşık sade yağ
1 Limon
1 Kahve kaşığı karabiber
tuz.

Kuşbaşı eti, rendelenmiş soğan, yağla suyunu çekinceye kadar pişimi. Karabiber, 1 bardak su katıp 40-45 dakika pişirip indirin. Ispanakların saplarını uzunca keserek alın. 20 dakika haşlayın.
Çıkarıp süzün. Sonra etleri tencerenin ortasına toplayın, etrafına ıspanakları yerleştirin, 2 bardak et suyu katın ve iyice pişirin. Suyunu ayırıp et ve köklerin durumunu bozmadan tabağa alın. 2 yumurtayı çırpıp 1 limonun suyunu katın.
Hafif ateşe koyup karıştırmaya devam edin. Öte yandan ayırdığınız ıspanak suyunun üç çeyrek bardağını karıştırarak katın, boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yemeğin üstüne dökün.


Terbiyeli Ispanak

haşmet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc55119
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
2,242 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. ıspanak
1 iri havuç
1 iri soğan
150 gr. yağsız kıyma
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
tuz
karabiber

Ispanakları ayıklayıp yıkayarak suyunu iyice süzdürelim. Tencereye sıvı yağı alalım. İçine kıymayı, rendelenmiş havucu küp doğranmış soğanı ilave edip birkaç dakika kavuralım. Ispanakları ilave edip arada bir karıştırarak, diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu karabiberini ayarlayalım. Bir kapta yumurta sarısını, limon suyunu çırparak karıştıralım. Azar azar ve karıştırmaya devam ederek yemeğe ilave edelim. 1 -2 dakika daha karıştırarak pişirip ateşten alalım.






Terbiyeli Ispanak Tarifleri Pancar Tarifleri



(5 adet Terbiyeli Ispanak 199,494 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort