|
Terbiyeli Kereviz musakkası |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15953
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2007
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 KG. KEREVİZ
1 ADER İRİ KURU SOĞAN
200 GR. KIYMA
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ADET SİVRİ BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TERBİYESİ İÇİN;
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
YARIM LİMONUN SUYU
1 ADET YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI SU
Kervizler derin soyulur, ceviz büyüklüğünde doğranır, unlu suya atılır. İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir. Suuyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, biber ve salça katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır. Kerevizler sudan alınarak suyu süzülür, başka bir tencereye konur, üzerine kıymalı karışım dökülür. 1 su bardağı su gezdirilir, orta ateşte kapaklı olarak yarım saat pişirilir. Bu arada terbiye malzemesi iyice çırpılır. Süre sonunda pişen musakkanın üzerine gezdirilir, 10 dakika daha pişirilir, ateşten alınır.
|
TERBİYELİ KEREVİZ MUSAKKASI |
|
aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53705
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2010
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kereviz kökünü soyup uzunlamasına doğrayınız. Yapraklarıyla sert dallarını atınız. İçindeki körpe ve sarımsı dallarını biraz köküyle uzunlamasına kesiniz, öncekilerle beraber kaynar suda haşlayınız. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çentilmiş 2 soğan, 3 - 4 kaşık kıyma ya da kuşbaşı etleri iyice kavurunuz, bir miktarını başka bir tencerenin ortasına yığınız. Etrafına kerevizleri, aralarına da artan kıyma ve etleri serperek doluncaya kadar düzgün istif ediniz, tuz, biber ve baharat ekiniz. Büyük bir kepçe su ya da etsuyu koyup kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra indirip tabağa alınız. Üzerine pişmiş koyu bir limonlu terbiye ya da Sos Blanş dökünüz.
Not: Terbiye konmasa da olur. Yalnız limon koymayı unutmamalıdır. Çünkü kereviz ekşisiz iyi olmaz.
|
|